Po pergalės 36-erių N. Džokovičius grįžta į pirmą ATP reitingo poziciją.

„Akivaizdu, kad tai man reiškia visą pasaulį. Tikrai išpildžiau savo vaikystės svajonę. Patekti į šio sporto istoriją yra kažkas tikrai nepaprasto, sunku nusakyti žodžiais. Kai buvau 7-8-erių metų, turėjau vaikystės svajonę – norėjau tapti geriausiu pasaulio žaidėju.“

„Šiuo metu neskaičiuoju, kiek dar „Grand Slam“ turnyrų noriu laimėti. Ir toliau teiksiu jiems pirmenybę kaip svarbiausiems turnyrams, kuriuose noriu žaisti geriausią tenisą“, – po pergalės kalbėjo serbas.

Iškovojęs istorinį titulą N. Džokovičius paleido raketę į orą ir krito ant kelių.

Atsistojęs susirado šalia aikštelės savo mažametę dukrą ir ją apkabino, o tada grįžo prie suolo ir išsitraukė marškinėlius: jų priekį puošė užrašas „Mamba Forever“, ant nugaros – 24 numeris.

Vėliau N. Džokovičius atskleidė, jog šie marškinėliai – tarsi duoklė jo pasiekimams ir tragiškai žuvusiam draugui, Los Andželo „Lakers“ žvaigždei Kobe Bryantui, kuris didžiąją karjeros dalį žaidė vilkėdamas marškinėlius su 24 numeriu.

„Galvojau apie šiuos marškinėlius. Kobe buvo artimas draugas, daug kalbėjomės apie nugalėtojo mentalitetą.

Kai gydžiausi traumą, jis buvo vienas iš žmonių, kuriais labiausiai pasikliaudavau“, – prisipažino tenisininkas.

Novakas Džokovičius

Nei N. Džokovičius, nei D. Medvedevas nebuvo karštai palaikomi Niujorko publikos ir iki pat mačo pabaigos atmosfera nepriminė moterų finalo, kuriame triumfavo kortų šeimininkė Coco Gauff.

Paskutinį kartą serbas ir rusas „US Open“ turnyre susidūrė 2021 m. finale, kai D. Medvedevas iškovojo savo pirmą ir vienintelį „Grand Slam“ titulą.

„Dvejus metus nežaidžiau nė viename turnyre Amerikoje“, – teigė N. Džokovičius, kuris pernai praleido „US Open“ turnyrą dėl COVID-19 apribojimų.

„Per pastarąsias 48 valandas tikrai stengiausi, kad dvikovos svarba neužgožtų mano minčių.

Prieš dvejus metus būtent taip ir nutiko, tad aš negalėjau būti geriausiu ir pralaimėjau. Taigi, išmokau pamoką“, – tvirtino N. Džokovičius.

Serbas turėjo iniciatyvą pirmame sete ir po trijų geimų pirmavo 3:0, persvarą išsaugojęs N. Džokovičius laimėjo pirmą setą.

Antrame sete, kuris truko net 1:45 val., rusas pirmavo 6:5, tačiau neišnaudojo galimybės laimėti seto 12-ame geime.

„Tie-break'o“ metu D. Medvedevas vėl atitrūko 3:1, tačiau vėl neišnaudojo savo šanso, serbas atstatė pusiausvyrą, galiausiai „tie-break'ą“ laimėjo 7:5.

Trečiame sete serbas ir rusas apsikeitė taškais varžovų padavimo metu. D. Medvedevas turėjo galimybę išlyginti rezultatą (2:3), tačiau N. Džokovičius laimėjo tašką paduodant varžovui ir išsiveržė į priekį 4:2. Persvaros neiššvaistęs serbas triumfavo po 3:17 val. kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją