123-ią vietą ATP klasifikacijoje užimantis vilnietis 4:6, 3:6 nusileido dešimčia metų jaunesniam kinui Wu Yibingui (ATP-178), kuriam tai buvo pirmoji pergalė aukščiausio rango turnyruose.

R. Berankio visiškai neklausė pirmasis padavimas (49 proc.), jis padarė dvigubai daugiau neišprovokuotų klaidų (20), be to, dar ir švaistė galimybes laimėti tašką paduodant varžovui (1/7).

Pirmas žaidėjų tarpusavio mačas karjeroje truko 1 val. 14 min.

Nugalėjusi antroji Kinijos raketė kitame rate susitiks su italu Stefano Travaglia (ATP-190).

Savo ruožtu, R. Berankis pagrindiniame „US Open“ turnyre nežais pirmą kartą nuo 2014 metų. Iki šiol jis dar nebuvo pralaimėjęs pačiame pirmame kvalifikacijos rate, o pagrindiniame turnyre geriausiam Lietuvos tenisininkui toliausiai yra pavykę nusikapstyti iki trečiojo rato – tai jis padarė 2020 metais.

Primename, kad tiek R. Berankis, tiek Wu Yibingas praeityje yra tapę „US Open“ jaunių čempionais. Lietuvos atstovas triumfavo 2007-aisiais, kinas – 2017-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją