Ispanas šių varžybų nugalėtoju tapo pastaruosius aštuonerius metus. Per visą savo karjerą grunto karaliumi tituluojamas Rafa „Rolex Masters“ turnyre pralaimėjo tik vieną mačą, o laimėjo 44 dvikovas.

Šių metų pradžioje į kortus po sunkios kelio traumos grįžęs R. Nadalis 2013-ais jau tapo trijų turnyrų čempionu. Ispanijos tenisininkas iš viso yra triumfavęs 22-uose „Masters“ serijos turnyruose. Tai geriausias rezultatas per visą teniso istoriją.

Viso pasaulio teniso gerbėjai laukia R. Nadalio mūšio su pirma planetos rakete Novaku Djokovičiumi. Pernai finale ispanas palaužė serbą, kuris dar nėra laimėjęs turnyro Monake. N. Djokovičius neseniai, per Deviso taurės (Davis Cup) turnyro mačą, patyrė kulkšnies traumą, bet dabar jau treniruojasi. Beje, Serbijos tenisininkas Monte Karle jausis kaip namie, nes šiame mieste jis gyvena.

N. Djokovičius bandys reabilituotis po prasto pasirodymo Indian Velso ir Majamio turnyruose, kuriuose nesugebėjo pasiekti finalo.

Pirmą savo turnyrą ant grunto per visą karjerą sieks laimėti škotas Andy Murray, kuris po pergalės Majamyje pakilo į antrą ATP reitingo vietą. Britas į trečią poziciją nustūmė šveicarą Roger Federerį, kuris Monake nežais. Nerungtyniaus ir traumą besigydantis ispanas Davidas Ferreras.

„Monte-Carlo Rolex Masters“ varžybų prizų fondas – 2,6 milijono eurų. Čempionui atiteks 500 tūkst., o finalą pralaimėjusiam žaidėjui – beveik 250 tūkst. eurų.

Vienetų varžybų pirmame rate šešiolikta raketė vokietis Philippas Kohlschreiberis pirmadienį 6:4, 6:2 nugalėjo brazilą Thomazą Belluccį, bulgaras Grigoras Dimitrovas 6:3, 6:2 įveikė belgą Xavier'ą Malisse'ą, o ukrainietis Aleksandras Dolgopolovas 6:2, 6:4 privertė pasiduoti australą Bernardą Tomičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)