Kad susgrąžintų pirmosios pasaulio teniso raketės titulą, D. Medvedevas turėjo pasiekti ATP „Masters“ serijos turnyro „Miami Open“ pusfinalį, tačiau neįveikė ketvirtfinalio etapo barjero.

Jame 26-erių rusas 6:7 (7-9), 3:6 turėjo pripažinti 10-oje planetos reitingo vietoje esančio metais jaunesnio lenko Huberto Hurkaczo pranašumą.

Vasario pabaigoje D. Medvedevas iš viršūnės nustūmė ilgai ATP reitinge karaliavusį, bet pirmąjį metų Didžiojo kirčio turnyrą Australijoje praleidusį serbą Novaką Džokovičių. Rusas dviem savaitėms pakilo į 1-ą reitingo poziciją, tačiau kovo 21-ąją serbas vėl sugrįžo į pirmąją vietą.

Nors neskiepytas N. Džokovičius buvo priverstas praleisti „Miami Open“ kovas, D. Medvedevas šanso neišnaudojo.

Po pralaimėjimo Majamyje D. Medvedevas tvirtino nejautęs papildomo spaudimo dėl mačo reikšmės.

„Man svarbiau buvo tiesiog laimėti, o ne žūtbūt pakilti į pirmąją vietą reitinge. Į tai žiūrėjau kaip į bonusą, todėl nesijaučiau papildomai slegiamas. Atvirai kalbant, žaidžiau daug partijų, kuriose jaučiau įvairiausio tipo psichologinį spaudimą, todėl šį sykį nebuvo nieko ypatingo. Nemanau, kad nervai turėjo įtakos“, – dėstė D. Medvedevas.

Anot ruso, pademonstruoti kokybišką tenisą jam trukdė galvos skausmas ir nuovargis, kurį jis jautė visos partijos metu – greičiausiai dėl Majamyje tvyrojusio karščio.

„Visos partijos metu nesijaučiau labai gerai. Negaliu atsakyti, kodėl. Galbūt kaltas karštis – jaučiausi nuvargęs, apsvaigęs, negalėjau normaliai atlikti padavimų. O rūbinėje mane netgi sutraukė mėšlungis, todėl tikrai nebuvo paprasta. Žiūrint iš kitos pusės, tai yra žaidimo dalis“, – pridūrė jis.

Anot D. Medvedevo, pakilti į pirmąją vietą reitinge jis dar turės užtektinai progų. „Majamyje pamatėte tik dalelę to, ką galiu. Esu teisingame kelyje ir artimiausiais mėnesiais tai pamatysite“, – žadėjo jis.

Pažymėtina, kad D. Medvedevą sustabdęs H. Hurkaczas apie oro sąlygas atsiliepė visiškai priešingai, nei rusas.

„Man labai patiko žaisti, geras oras. Esu daug laiko praleidęs Floridoje ir spėjau priprasti prie drėgmės. Manau, šios sąlygos man netgi buvo palankios“, – teigė lenkas, pernai triumfavęs šiame turnyre.

Turnyro pusfinalyje H. Hurkaczas žais su kylančia Ispanijos teniso žvaigžde – 18-mečiu Carlosu Alcarazu, jau pakilusiu į 16-ąją ATP reitingo vietą.

C. Alcarazą treniruoja buvęs garsus Ispanijos tenisininkas Juanas Carlosas Ferreras.

Turnyro Majamyje prizų fondą sudaro daugiau nei 9,5 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)