Nors rusė jau pirmame geime pralaimėjo savo padavimų seriją, atsilikdama 0:2 ji sugebėjo atsitiesti ir laimėti penkis geimus iš eilės (dukart paduodant varžovei). Tačiau S. Halep pasiduoti neketino ir sušvelnino atsilikimą (4:5). Vis tik 27-erių rusė vėl laimėjo varžovės padavimus ir triumfavo pirmame sete - 1:0.

Geresnėje pozicijoje buvusi M. Šarapova sėkmingiau pradėjo antrą setą ir išsiveržė į priekį 2:0. Pasiduoti net neketinusi S. Halep taip pat laimėjo du geimus iš eilės ir atstatė pusiausvyrą (2:2). Abi tenisininkės po du kartus laimėjo savų padavimų serijas (4:4), vėliau po du kartus laimėjo paduodant oponentei (6:6), todėl teko žaisti pratęsimą („tie-break“). Jame puikų charakterį pademonstravo S. Halep: rumunė atsilikdama 2:5 sugebėjo atsitiesti ir laimėjusi 5 taškus iš eilės išlygino rezultatą pagal setus 1:1.

Lemiamas seto pradžioje ir toliau vyko atkakli kova (2:2). Tuomet M. Šarapova laimėjo varžovės padavimus bei neklydo savo padavimų metu ir išsiveržė į priekį 4:2. Tačiau jaunatvišką kovingumą demonstravusi S. Halep vėl sugrąžino intrigą (4:4). Vis tik M. Šarapovai pavyko įrodyti favoritės statusą - laimėjusi du iš eilės geimus ji iškovojo 5-ą „Grand Slam“ titulą ir 32-ą karjeros trofėjų.

„Tai buvo sunkiausias mano karjeros „Grand Slam“ finalas. Pagarba Simonai - ji šiandien žaidė neįtikėtinai“, - po pergalės sakė M. Šarapova.

Verta pažymėti, kad patyrusi rusė padarė net 12 dvigubų klaidų (abu kartus nesėkmingai padavė kamuoliuką), tuo tarpu 22-ejų rumunė - trigubai mažiau - 4. Abi tenisininkės ne itin sėkmingai žaidė paduodamos kamuoliukus - M. Šarapova atliko devynis „break'us“, o S. Halep - septynis.

2000 taškų iškovojusi M. Šarapova iš aštuntosios pasaulio reitingo vietos pirmadienį šoktelės į penktą, o 1400 taškų į savo sąskaitą įsirašiusi S. Halep pakils laipteliu aukštyn - į trečiąją poziciją.

Nugalėtoja tapusi rusė savo piniginę papildė 1.65 mln. eurų, o rumunei atiteko 825 tūkst. eurų čekis.

DELFI primena, kad sekmadienį vyrų turnyro finale susitiks du geriausi pasaulio tenisininkai - ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-1) ir Novakas Džokovičius (ATP-2).

Bendrą „Roland Garros“ prizų fondą sudaro kiek daugiau 25 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)