Jie lėmė, kad pirmieji į kortą šeštadienį žengs antroji Lietuvos raketė Vilius Gaubas (ATP-476) ir šeimininkų komandos lyderis Francisco Cerundolo (ATP-21). Antrame vienetų susitikime žais Ričardas Berankis (ATP-231) ir Sebastianas Baezas (ATP-28).

Lietuvos komandos kapitonas Šarūnas Kulnys sako V. Gaubą pasirinkęs visų pirma dėl to, kad pastarasis visą vasaros sezoną žaidė ant grunto dangos. Būtent ant jos bus žaidžiama ir Argentinoje.

„Pasirinkimas tarp Viliaus ir Edo Butvilo visuomet yra sunkus. Tai yra panašaus lygio tenisininkai, tačiau kartu – skirtingo stiliaus žaidėjai. Šį kartą pasirinkau V. Gaubą, nes jis turėjo ilgesnį grunto sezoną. Manau, kad šią savaitę ir šiame susitikime mums labiau tinka Viliaus žaidimas“, – pasakojo Š. Kulnys.

Pats V. Gaubas mano, kad pasirengimas susitikimui prieš Argentiną buvo geras. „Turėjome pakankamai laiko pasitreniruoti. Kortai yra tikrai geri, greiti, kamuoliai aukštai atšoka. Man tai yra naudinga. Cerundolo žaidimą yra tekę stebėti per televizorių. Ir esu ne kartą pagalvojęs, kad būtų labai įdomu sužaisti prieš jį. Tokia galimybė atsirado. Manau svarbiausia – pasimėgauti, įgauti kuo daugiau patirties ir viską atiduoti korte. Viską, ką tik galiu“, – ištraukus burtus kalbėjo V. Gaubas.

Tenisininkas prisipažįsta, kad turnyruose jam kol kas yra tekę žaisti tik prieš antrojo ATP šimtuko žaidėjus, o mačas prieš S. Cerundolo bus pirmasis prieš varžovą, kuris priklauso teniso pasaulio elitui. „Ne, bent jau kol kas dėl to papildomo spaudimo nejaučiu. Kaip ir dėl pilnų tribūnų. Tiesiog tai bus nauja įdomi patirtis, iš kurios tikrai pasisemsiu dalykų, kurie man, tikiu, pravers ateityje“.

Argentinos rinktinės pajėgumą, bendraudamas su šios šalies žurnalistais, išskyrė ir R. Berankis.

„Ką aš galiu pasakyti? Turite labai stiprią komandą, ypač gerai jie žaidžia ant grunto. Mes gi geriausius rezultatus esame pasiekę ant hard tipo dangos. Tačiau Daviso taurės varžybos – kaskart vis kita istorija. Pasikeisti čia viskas gali labai greitai. Todėl mes esame nusiteikę rimtai kovai. Net ir nepaisant fakto, kad Argentinos komanda šiuo metu yra viena iš stipriausių pasaulyje“, – sakė R. Berankis.

Lietuviai tokią komandą kaip Argentina gali nustebinti vieninteliu ginklu – kovingumu, įsitikinęs Lietuvos rinktinės kapitonas. „Superginklų neturime. Esminis dalykas žaidžiant prieš tokio lygio varžovus – kovoti. Žaisti tai, ką moki geriausiai ir kovoti dėl kiekvieno kamuolio“, – pabrėžė Š. Kulnys.

Dvejetų susitikimui, kuris bus žaidžiamas sekmadienį, komandų kapitonai Š. Kulnys ir Guillermo Coria pasirinko Edą Butvilą bei Tadą Babelį ir Andresą Molteni ir Maximo Gonzalezą. Argentinos tenisininkai ATP dvejetų klasifikacijoje šiuo metu atitinkamai užima 9-ą ir 10-ą vietas.

F. Cerundolo ir V. Gaubo dvikova šeštadienį prasidės 18 val. Lietuvos laiku. Jai pasibaigus vyks antrasis vienetų susitikimas. Sekmadienį 17 val. Lietuvos laiku korte pasirodys dvejetų mačo dalyviai, o po to vyks dvi vienetų dvikovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją