Sekmadienį Deviso taurės susitikimo tarp Lietuvos ir Norvegijos nugalėtojus anksčiau laiko išaiškino Ričardo Berankio pergalė, todėl paskutinis vienetų mačas nebeturėjo reikšmės.

R. Mugevičius nusprendė vietoje Lauryno Grigelio į aikštę leisti 21-erių Luką Mugevičių (742 vieta ATP reitinge), kuris pralaimėjo 17-mečiui Casperui Ruudui (ATP-779) 3:6, 3:6.

„Toks mačas nebuvo planuotas – Lukas daugiau ruošėsi dvejetų susitikimui ir padėjo treniruotis pagrindiniams žaidėjams. Bet reikia surasti progų pažaisti ir trečiam ar ketvirtam rinktinės nariui, nes kažkada jiems reikės nešti atsakomybę. Praktikos reikia visiems“, – aiškino komandos kapitonas.

Jei jo sūnaus pralaimėjimo panašų reitingą turinčiam varžovui staigmena nepavadinsi, L. Grigelio nesėkmė penktadienio mače su Viktoru Durasovičiumi buvo kur kas didesnis netikėtumas.

„Aš dar prieš varžybas minėjau, kad iš dviejų norvegų lyderių galima laukti siurprizų, ir vieną tokį išvydome. Bet galiausiai R. Berankis parodė, kas yra turbina“, – abu vienetų mačus laimėjusią ir pergalingoje dvejetų dvikovoje dalyvavusią pirmą komandos raketę gyrė R. Mugevičius.

Bet ar rinktinės kapitonas galės kliautis stipriausiu savo koziriu ir liepą vyksiančiame susitikime su Pietų Afrikos Respublikos rinktine – didelis klaustukas.

„PAR komanda – labai galinga. Turint rinktinėje Ričardą su ja varžytis būtų labai įdomu, o be jo lieka tik viltis“, – tiesus buvo R. Mugevičius.

Afikiečiai pirmame Deviso taurės II grupės Europos/Afrikos zonos etape 5:0 sutriuškino Liuksemburgą.

Akistata su Pietų Afrikos komanda liepos 15-17 dienomis vyks Lietuvoje – veikiausiai Klaipėdoje, grunto aikštyne.

Įdomu, jog kol kas Lietuvos rinktinė žengia identišku keliu kaip 2014 metais – tuomet sezoną ji taip pat pradėjo maču su norvegais, vėliau viešėjo Pietų Afrikoje, o galiausiai peržengė Bosnijos ir Hercegovinos barjerą ir pirmą kartą istorijoje pateko į I grupę.

Pernai Lietuvos rinktinė iškrito iš I grupės, o norvegai pakilo iš žemesnio diviziono. Praeityje komandos buvo susidūrusios du kartus: 2008 metais lietuviai laimėjo 2:1, o 2014 metais sutriuškino varžovus 5:0. Šiame mače žaidė ir abu dabartiniai Lietuvos rinktinės lyderiai.

Deviso taurės susitikimo tarp Lietuvos ir Norvegijos rezultatai

Penktadienis

Laurynas Grigelis – Viktoras Durasovičius 5:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 (2:7)

Ričardas Berankis – Casperas Ruudas 6:2, 6:1, 6:4

Šeštadienis

Ričardas Berankis/Laurynas Grigelis – Viktoras Durasovičius/Casperas Ruudas 6:2, 7:6 (7:2), 6:1

Sekmadienis

Ričardas Berankis – Viktoras Durasovičius 6:2, 6:1, 6:0
Lukas Mugevičius – Casperas Ruudas 3:6, 3:6

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)