Lietuvos neįgaliųjų teniso rinktinėje – Aleksandras Pacevičius, Aleksandras Olechnovičius ir Janas Vysockis. Komanda į pasaulio čempionato atrankos turnyrą iškeliavo specialiu, pritaikytu neįgaliesiems, autobusu. Lietuvos sportininkai taip pat su savimi vežėsi ir žaidimui skirtus vežimėlius.

Komandos kapitonas ir Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas Aleksandras Pacevičius teigė, jog rinktinė yra nusiteikusi kovingai. Turkijoje mūsų šalies atstovai varžysis kartu dar su 12 komandų, iš kurių mūsų šalies rinktinei jau teko susidurti su Rusijos atstovais. Šiame turnyre taip pat dalyvaus Šveicarijos, Italijos, Izraelio, Graikijos, Turkijos, Kroatijos, Danijos ir Norvegijos komandos.

Rinktinės nariai džiaugiasi, kad Vilniuje sudarytos labai geros sąlygos neįgaliesiams treniruotis bei žaisti tenisą. Lietuvos sostinėje buvo suburta pirmoji neįgaliųjų teniso komanda, o vilniečiai buvo pirmieji pradėję žaisti tenisą Baltijos šalyse.

Lietuvos neįgaliųjų teniso rinktinės prezidentas netrukus papildys Savivaldybės viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ komandos gretas. Jis bus atsakingas už žmonių su negalia sporto projektus. „Sveiko miesto“ vadovas Mantas Paulauskas tvirtino, kad dirbant drauge su Aleksandru bus galima skirti daugiau dėmesio žmonių su negalia renginiams, taip siekiant įtraukti juos į aktyvų visuomeninį gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją