Savo tikslus beveik realizavo

Jei A. Murray gerbėjai mintyse jau buvo nukeliavę į ketvirtą atvirojo Australijos čempionato ratą, R. Berankis bent dvejoms valandoms privertė juos sugrįžti į turnyro šešioliktfinalį.

Be kovos 22-ejų vilnietis Londono olimpiniam čempionui nepasidavė. Po nesėkmingos pradžios atsitokėjęs R. Berankis turėjo šansų laimėti antrą setą, užsikabinti bei išmėginti laimę „tie-break'e“ galėjo ir paskutiniajame sete. Vis dėlto prasta galimybių laimėti varžovo padavimus realizacija (3/12 „break-point'ų“ - 25 proc.), A. Murray kertiniais momentais gelbėjęs tikslus pirmasis padavimas bei pačio R. Berankio klaidos neleido pastarajam sukelti dar didesnių bangų.

Nepaisant to, galutinis mačo rezultatas sukėlė daugiau džiugesio nei liūdnų minčių.

„Prieš mačą manėme, kad pats svarbiausias dalykas Ričardui – garbingas rezultatas. Tai padaryti pavyko: kova buvo garbinga, kiekviename sete pasipriešinta garbingai, ypač turint omenyje tai, kad žaista su olimpiniu čempionu ir viena pirmųjų pasaulio rakečių. Visiškai nebuvo to, ko tikėjosi tam tikra dalis britų žiniasklaidos – Ričardas nebuvo sutriuškintas.

Mano nuomone, maksimumas, kurį Ričardas galėjo pasiekti – laimėti vieną iš setų. Šį kartą nepavyko, bet nieko baisaus. Matysime, kaip jis kovos prieš Kiprą Deviso taurės mače Šiauliuose“, – akistatą DELFI komentavo teniso specialistas, buvęs Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Liutauras Radzevičius.

Žaisti atsargiau nebuvo prasmės

Svajonę apie pergalę bent viename iš setų sužlugdė pernelyg dažnos neišprovokuotos klaidos – jų lietuvis padarė net 47-ias (A. Murray suklydo 27 kartus).

Vis dėlto apmaudžiai pralaimėtus kamuoliukus nulėmė pirmiausia ne jaudulys stojus į kovą su aukščiausią reitingą iš visų R. Berankio ligšiolinių varžovų turinčiu tenisininku.

Intensyviai atakuoti britą mėginęs Lietuvos atstovas pelnė 37 „winner'ius“ (A. Murray – 24), o platus R. Berankio smūgių arsenalas ne kartą privertė A. Murray garsiai susikeikti bei kėlė plojimų bangas 15 tūkst. žiūrovų talpinančios „Rod Laver“ arenos tribūnose.

L. Radzevičiaus nuomone, R. Berankis su treneriu Remigijumi Balžeku pasirinko vienintelę žaidžiant su A. Murray įmanomą taktiką.

„A. Murray garsėja kaip geriausias pasaulyje gynybos specialistas. Prieš kelis metus padedamas Ivano Lendlo (A. Murray trenerio – DELFI) jis tapo puikiu kontratakuojančiu žaidėju. Su tokiu tenisininku žaisti paprasto pasikeitimo smūgiais žaidimo neįmanoma. Atakuoti reikėjo ir manau, kad tai buvo plano dalis. O kai atakuojama labai intensyviai, atitinkamai pasitaiko ir klaidų. Nematau čia nieko blogo“, – svarstė L. Radzevičius.

Realus pajėgumas neatitinka reitingo

Po kovos prieš R. Berankį kepurę nukėlė ir tie, kurie tikėjosi žaibiškos brito pergalės.

„R. Berankio pajėgumas yra kur kas didesnis nei užimama 110 vieta ATP reitinge. Kirkšnies trauma sutrikdė jo progresą, bet trečią pasaulio raketę jis privertė daug ką permąstyti. Tai įvertinus, pergalė per tris setus ir maždaug dvi valandas žaidimo A. Murray yra geras pasiekimas“, – analizavo BBC apžvalgininkas Piersas Newbery.

„A. Murray turėjo triūsti, kad patektų į „Australian Open“ aštuntfinalį. Jis žaidė žemiau savo galimybių, bet pakankamai gerai, kad įveiktų deramai neįvertintą R. Berankį. Kova su tanketės tipo varžovu Andy nė akimirkai nebuvo lengva. Jam pasisekė, kad pradžioje R. Berankis atrodė priblokštas jaudulio, bet paskui žaidimas buvo kur kas sunkesnis“, – rašo dailymail.co.uk.

Į trečią „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro ratą R. Berankis prasibrovė antrą kartą karjeroje. Pirmoji pažintis su elito atstovais lietuviui 2011 metais „Australian Open“ pirmenybėse buvo mažiau sėkminga: tąsyk R. Berankį be didesnių problemų 6:2, 6:2, 6:1 pranoko tuo metu 7 vietą ATP reitinge užėmęs ispanas Davidas Ferreras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)