„Devise dvejetų mačas visada būna labai svarbus. Džiaugiuosi, kad pirmaujame, bet rytoj tikrai bus sunku“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ukrainiečių kapitonas Michailas Filima.

„Buvo įtempti pirmi du setai, kurie ir nulėmė mačo eigą. Tenisas – psichologinis žaidimas: kai laimi svarbius taškus ir „tie break'us“, tau tai prideda pasitikėjimo. Tie, kas pralošia – dažniausiai pasėda. Toks scenarijus šiandien ir įvyko. Žaidimas nebuvo prastas, bet buvo banguotumo, kurio nepavyko atsikratyti“, – mačą analizavo R. Berankis.

Pirmame sete tobulai padavimus atlikę lietuviai ėmė buksuoti trečiame, kuriame ukrainiečių atliktas „break'as“ nulėmė susitikimo baigtį.

„Vėliau jie prisitaikė, gal ir nuovargis davė savo, todėl sumenko padavimų tikslumas“, – komentavo Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

ATP vienetų reitinge D. Molčanovas užima tik 309-ą vietą, bet dvejetų – 118-ą. Dėl to „šviežias“ ir patirties turintis 28-erių tenisininkas buvo puikus porininkas pirmajai varžovų raketei bendraamžiui I. Marčenkai.

„Jis aukščiausio lygio dvejetų žaidėjas. Bet mane labiau nustebino Marčenka, kuris puikiai priiminėjo padavimus. Ukrainiečių duetas turi daugiau patirties“, – sakė R. Mugevičius.

Mūsiškiams dabar reikia laimėti abu likusius susitikimus. Sekmadienį pagal planą turėtų susigrumti R. Berankis (ATP-74) su I. Marčenka (ATP-117) bei L. Grigelis (ATP-228) su Vladislavu Manafovu (ATP-441), bet veikiausiai jį pakeis D. Molčanovas. Bet ar Lietuvos tenisininkams dar liko jėgų?

„Nebuvo didelio intensyvumo – žaidimas vyko apylygiai. Su sveikata viskas gerai – per dvi dienas sužaidžiau tik 7 setus, todėl tikrai nesu nusikalęs. Rytoj tikrai būsiu pasiruošęs žaisti“, – kovingai prieš lemiamą varžybų dieną kalbėjo R. Berankis.

O ar pasiteisins ukrainiečių taktinė gudrybė pirmame mače antrosios raketės vardą suteikti ne D. Molčanovui, o vos 22-ejų metų Vladislavui Manafovui (ATP-441)?

„Tai mūsų strategija, o ar ji pasiteisins – pamatysime rytoj“, – su šypsena veide į klausimą atsakė M. Filima.

„Mes irgi galėjome taip daryti, bet nenorėjome atimti iš Lauryno galimybės. Kas atsitinka su žirgu, kuriam neleidi bėgti? Kitą dieną jis gali iš vis nepabėgti. Mes su Laurynu apie tai kalbėjome, bet jis labai degė noru žaisti. Ir tikrai pasirodė brandžiai“, – antros šalies raketės ir I. Marčenkos akistatą prisiminė R. Mugevičius.

„Taip, galbūt rytoj jis jau jaus nuovargį, tačiau aš tikiu mūsų daktaru. Bet viską parodys rytdiena“, – reziumavo lietuvių treneris.

Vieningi lietuviai buvo ir kalbėdami apie esminį ginklą, leisiantį sekmadienį triumfuoti abu kartus.

„Vakar matėme, kad Marčenka prastai jautėsi, kai sirgaliai mus palaikė. Aistruolių ovacijos mums labai svarbios“, – žiūrovų antplūdžio „Siemens“ arenoje tikėjosi R. Berankis.

„Namų sienos ir žiūrovai turėtų mums padėti perlaužti mačo eigą“, – neabejojo ir R. Mugevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)