18-metis lietuvis finale, surengtame centriniame korte, per 1 valandą 29 minutes 6:1, 7:5 pranoko septintąją turnyro raketę Szymoną Kielaną (ATP 707) iš Lenkijos ir tapo nugalėtoju.

Gausiai centrinio korto tribūnose susirinkusių sirgalių palaikomas jaunasis lietuvis fantastiškai pradėjo finalą – pats paduodamas neklydo, atliko du „break‘us“ ir laimėjo net penkis geimus iš eilės bei netrukus „uždarė“ pirmąjį setą.

Antrajame sete vyko atkakli kova taškas į tašką (5:5), kol lemiamu metu Edas atliko „break‘ą“ bei neklydo savo padavimų metu ir pelnytai triumfavo.

Tribūnose finalo metu E. Butvilą palaikė ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Trofėjų iškovojęs E. Butvilas pelnė ir 15 ATP reitingo taškų, kurie jam leis pirmadienį pasauliniame reitinge pakilti daugiau nei 250 pozicijų aukštyn.

Dalyviai Vilniuje varžėsi iš viso dėl 15 000 JAV dolerių prizinio fondo.

Šis ITF M15 turnyras – tik pirmoji teniso maratono sostinėje dalis. Vasario 3-4 d. bus žaidžiamas Daviso taurės pasaulio pirmos grupės atkrintamųjų varžybų susitikimas tarp Lietuvos ir Pakistano rinktinių, o vasario 6-12 d. vyks ATP „Challenger 100“ serijos turnyro „Vitas Gerulaitis Cup“ kovos.

Šiuose turnyruose žais ir E. Butvilas, ir Vilius Gaubas, ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Bilietus į juos įsigyti galima bilietai.lt platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją