I. Swiatek tai buvo antras laimėtas „Didžiojo kirčio“ turnyras per karjerą. Pirmąjį ji laimėjo 2020 m. tame pačiame „Roland Garros“ turnyre. Tuo pačiu ji iškovojo 35 pergalę iš eilės ir pakartojo amerikietei Venus Williams priklausantį šio amžiaus ilgiausios pergalių serijos rekordą. Tiesa, visų laikų moterų teniso pergalių serijos rekordas, kurį 1984 metais pasiekė Martina Navratilova, laimėjusi 74 mačus iš eilės, dar ilgai išliks nepaliestas.


Finale I. Swiatek startavo keturiais laimėtais geimais ir nors 18-metė C. Gauff penktame geime pagaliau iškovojo pirmą tašką, tačiau tai jos neišgelbėjo. Tiesa, antrame sete jaunoji amerikietė rimčiau pasipriešino trimis metais vyresniai varžovei ir pirmavo 2:0, bet Lenkijos tenisininkė atsakė keturių laimėtų geimų serija ir iniciatyvos iš savo rankų nepaleido.


Iškovojusi pergalę I. Swiatek pelnė 2000 WTA vienetų reitingo taškų ir 2,2 mln. eurų. C.Gauff atiteko 1300 WTA vienetų reitingo taškų bei 1,1 mln. eurų.

I.Swiatek išliks pirmąja pasaulio rakete, o C.Gauff pakils į 13-ą poziciją ir pasieks karjeros rekordą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją