„SEB arenos“ centrinis kortas vasario pradžioje priims Daviso taurės, teniso komandinio pasaulio čempionato, kovas.

Vasario 1-2 dienomis Vilniuje susikaus Ukrainos ir JAV vyrų teniso rinktinės, o vasario 3-4 d. geriausi Lietuvos ir Sakartvelo tenisininkai.

Vilniuje bus galima išvysti geriausią JAV vienetų žaidėją Taylorą Fritzą, ATP reitinge užimantį 12-ą vietą, taip pat dvejetų lyderį Austiną Krajičeką.

JAV komandos kapitonas Bobas Bryanas į rinktinę taip pat pakvietė Sebastianą Kordą (ATP-26), Christoferį Eubanksą (ATP-35), 6-ąją dvejetų raketę Rajeevą Ramą.

26-erių T. Fritzas tik prieš keletą dienų „Australian Open“ ketvirtfinalyje 6:7, 6:4, 2:6, 3:6 nusileido geriausiam planetos žaidėjui Novakui Džokovičiui.

JAV rinktinė yra tituluočiausia Daviso taurės istorijoje – čempione tapo net 32 kartus, o 1979 m. titulą iškovoti jiems padėjo lietuvių kilmės tenisininkas Vitas Gerulaitis.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) ryšių su žiniasklaida ir komunikacijos konsultantas Tomas Ganusauskas sako, kad tokio dydžio komandos, kokią atsiveš JAV rinktinė, teniso varžybose Lietuvoje dar nebuvo.

„Visi skirtingai atvyks. Vieni ilgiau užtruko „Australian Open“, kiti trumpiau. Sekmadienį jau numatytos treniruotės, bent jau dvejetų. T. Fritzas atvyks vėliau, nes tik neseniai baigė pasirodymą Australijoje. Kiek žinome, skris ne tiesiai į Lietuvą, o per Los Andželą, tai jam teks visą pasaulį apsukti.

Jų delegacija sudaro virš 30-ies žmonių. Tokio dydžio komandos dar tikrai nesame turėję. Atsiveža ir savo apsaugos darbuotojus“, – Delfi pasakojo T. Ganusauskas.

Kartu tai pirma komanda, su kuria atvyksta ir specialistai, kurie tam skirtu aparatu įtempinėja rakečių stygas – angliškai šie žmonės vadinami stringeriais.

JAV komanda gyvens su likusiomis rinktinėmis – visos jos įsikurs „Radisson Blu Hotel Lietuva“ viešbutyje, čia amerikiečiai įsikurs brangiausiuose kambariuose.

Organizatoriai iš svečių kol kas sulaukė tik vieno klausimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją