22-ejų italas iškovojo pirmąjį Didžiojo kirčio titulą.

D. Medvdevui tai jau buvo trečiasis AO finalas: 2021 m. pralaimėta Novakui Džokovičiui, o 2022-aisiais – Rafaeliui Nadaliui.

„Labai labai sunku, kai turi mentalitetą, negaliu sakyti čempiono, bet gerą, sportinį mentalitetą, labai sunku pralaimėti finale.

Galbūt skaudžiau, nei pralaimėti pusfinalyje ar ketvirtfinalyje. Tačiau reikia stengtis rasti teigiamų dalykų, o teigiamas dalykas yra tai, kad finalas yra geriau nei kristi ankstesniuose etapuose“, – po nesėkmės kalbėjo D. Medvedevas.

2021 m. „US Open“ čempionas pralaimėjo penkis iš šešių žaistų „Didžiojo kirčio“ finalų, o net tris iš jų – pirmaujant dviem setais.

Po nesėkmės 2022 metais, jis labai slogiai kalbėjo apie nesėkmę ir jautė didžiulį nusivylimą.

Dabar jis – kur kas santūresnis. Anot jo, tai atspindi jo požiūrį į tenisą ir pokyčius gyvenime.

„Aš kitoks. Man pavyko... tapti kitokiu, kitokio mentaliteto žmogumi. Tikrai pasistengsiu padaryti viską, kas įmanoma, kad šis pralaimėjimas neturėtų įtakos mano būsimiems turnyrams ir sezonams“, – teigė D. Medvedevas.


Jis pakeliui finalo link kortuose praleido 4 valandomis daugiau nei J. Sinneris: rusui antrame rate prireikė penkių setų, kad įveiktų suomį Emilį Ruusuvuori, 5 setų dramą jis išgyveno ketvirtfinalyje prieš Hubertą Hurkaczą ir pusfinalyje prieš Alexanderį Zverevą.

„Kovojau, bėgau, vadovavausi tokiu principu: pabandysiu, padarysiu viską, ką galiu iki paskutinio lašo, nesvarbu, kad rytoj nejausiu kojų.

Ir aš laimėdavau iki pat finalo.

Jis (Sinneris) neatrodė toks pavargęs kaip mano ankstesni priešininkai. Pradėjo žaisti geriau, o aš pavargau. Šiek tiek prasčiau sekėsi padavimai, pasikeitė tempas ir mintyse bandžiau jį pakeisti.

Bet man nepavyko to padaryti, tad jis laimėjo ir iškovojo trofėjų“, – kalbėjo D. Medvedevas.

Tuo metu J. Sinneris tapo pirmuoju tenisininku, kuris Australijoje nutraukė didžiojo trejeto – Novako Džokovičiaus, Rafaelio Nadalio ar Rogerio Federerio – dominavimą. Pirmą kartą po dešimtmečio į viršų taurę kėlė ne šio trejeto atstovas.

„Sunku nuspėti, kas laukia ateityje, bet vis tiek malonu būti šios naujos kartos dalimi“, – teigė J. Sinneris.

Jis prisijungė prie savo kartos atstovo 20-mečio Carloso Alcarazo, laimėjusio Vimbldono (2023) ir „US Open“ (2022) titulus.

„Manau, šiam sportui reikia naujos kartos ir tai šiek tiek keičia žaidimą.

Jis tapo jauniausiu AO laimėtoju nuo 2008-ųjų, kuomet N. Džokovičius laimėjo savo pirmąjį „Australian Open“ titulą. Nors italas laimėjo prieš serbą pusfinalyje, J. Sinneris nedrįso lygintis su N. Džokovičiumi, kurio sąskaitoje – 24 „Didžiojo kirčio“ laimėti turnyrai.

„Visiškai kita lyga. Aš tiesiog džiaugiuosi laimėjęs trofėjų, o vėliau pamatysime, kas bus toliau. Reikia daug darbo, bet mėgaujuosi procesu, ateitis parodys, ką galiu nuveikti šiame sporte“, – kukliai kalbėjo J. Sinneris.

Jannikas Sinneris
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)