Šeštadienį Paryžiuje lietuvis kartu su kroatu Mili Poljičaku turnyro finale 6-4, 6-0 nugalėjo Gonzalo Bueno ir Ignacio Buse iš Peru.

E. Butvilui tai jau antrasis jaunių teniso „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojo titulas. Prieš metus 17-metis lietuvis kartu su ispanu Alejandro Manzanera jis tapo ir jaunių dvejetų Vimboldono turnyro nugalėtoju.

„Roland Garros“ jaunių dvejetų turnyro pusfinalyje išgyvenę tikrą dramą, finale E. Butvilas ir M. Poljičakas neužtruko. Pirmame sete devynis geimus varžovai rinkosi taškus, o dešimtąjame E. Butvilas ir M. Poljičakas pelnė lemiamą tašką perimdami priešininkų padavimą – ir laimėjo setą 6-4.

Antrame sete pergalės skonį pajutę lietuvis su kroatu triuškino varžovus ir laimėję setą 6-0 iškovojo pergalę vos per 55 minutes.

Pasaulio jaunių reitinge 10-ą vietą užimančio E. Butvilo ir ir PoljičakO pora aštuntfinalyje trečiadienį 6-0, 7-6 (7-2) nugalėjo kroato Lukos Mikruto ir ispano Pedro Rodeno porą, ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos 2-6, 7-6 (7-3), 12-10 pranoko čeką Hyneką Bartoną ir amerikietį Aidaną Kimą.

Penktadienį lietuvis ir kroatas turnyro pusfinalyje susitiko su JAV atstovu Nicholu Godsicku ir portugalu Henrique Rochu ir po 1 val. 11 min. trukusios kovos įveikė oponentus 6-4, 3-6, 10-8.

E. Butvilas dalyvavo ir Prancūzijos atvirojo jaunių teniso čempionato vienetų varžybose, bet aštuntfinalyje 6-7 (6-8), 6-3, 4-6 nusileido šveicarui Dylanui Dietrichui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją