Metais už N. Džokovičių jaunesnis Prancūzijos tenisininkas pirmą tašką iškovojo tik 14-ame geime.

Tiesa, A. Manarinas galėtų pasiteisinti, kad iki aštuntfinalio žygiavo ilgiausiu keliu, nes pirmus tris etapus įveikė kiekviename mače sužaisdamas po 5 setus. Tuo metu N. Džokovičius pirmame ir antrame etapuose pralaimėjo tik po vieną setą, o trečiąjame 6:3, 6:3, 7:6 nugalėjo Tomasą Martiną Etcheverry (ATP-30) iš Argentinos.

„Pirmi mačai šiame turnyre buvo tikrai nelengvi, kovojau ne tik su varžovais, bet ir su sveikatos problemomis. Tačiau dabar jaučiuosi daug geriau. Galiu drąsiai pasakyti, kad jau seniai taip gerai nesijaučiau korte, kaip šiandien per pirmus du setus“, – po mačo kalbėjo 32 pergalę „Australian Open“ turnyre iš eilės iškovojęs N. Džokovičius.

„Sausai“ laimėjęs pirmus du setus ir sėkmingai pradėjęs trečiąjį 36-erių serbas priartėjo prie „Australian Open“ turnyre neregėto pasiekimo – absoliučiai „sauso“ laimėjimo. Tačiau antrame trečio seto geime A. Mannarino iškovojo tašką – ir sulaukė griausmingų „Rod Laver“ stadione šią akistatą stebėjusių žiūrovų ovacijų.

„Turiu prisipažinti, kad norėjau pralaimėti geimą, nes įtampa arenoje buvo tiesiog nepakeliama. Supratau, kad reikia nuleisti garą, persigrupuoti ir užbaigti darbą. Manau, kad mano planas pavyko“, – su šypsena trečiojo seto įvykius komentavo N. Džokovičius.

Vis rimčiau įsibėgėjantis N. Džokovičius 58 kartą iškopė į „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalį ir pagal šį statistikos komponentą rodiklį pavijo karjerą jau baigusį šveicarą Rogerį Federerį.

Geriausiu pasaulio tenisininku tituluojamas serbas per savo karjerą 24 kartus triumfavo „Didžiojo kirčio“ turnyruose, o Australijoje iškovojo net 10 titulų. 11-asis leistų N. Džokovičiui tapti daugiausiai „Grand Slam“ trofėjų laimėjusiu tenisininku per visą šios sporto šakos istoriją.

Ketvirtfinalyje N. Džokovičius susitiks su amerikiečiu Tayloru Fritzu (ATP-12). Pastarasis aštuntfinalyje 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, 6:3 nugalėjo graiką Stefanosą Tsitsipasą (ATP-7).


Aštuntfinalio barjerą peržengė ir italas Jannikas Sinneris (ATP-4), 6:4, 7:5, 6:3 įveikęs rusą Kareną Khachanovą (ATP-15).


Už patekimą į „Australian Open“ ketvirtfinalį tenisininkams atiteko 406 tūkst. dolerių ir 360 ATP reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją