Atkakli dvikova truko 2 val. 12 min. G. Muelleris – kol kas aukščiausią vietą ATP reitinge užimantis žaidėjas, kurį R. Berankiui šiemet pavyko nugalėti.

Mūsiškis, kurio nesustabdė net 22 varžovo „ace'ai“ (neatremiami padavimai), po šios pergalės užsitikrino mažiausiai 45-is ATP reitingo taškus ir beveik 13 tūkst. eurų (12990).

Pirmo seto viduryje rezultatas buvo lygus 3:3, tačiau tuomet labiau patyręs G. Muelleris laimėjo tris geimus iš eilės ir tuo pačiu setą – 6:3. Tuo metu antras setas iki pat pabaigos vyko taškas į tašką, tad prireikė ir papildomo geimo – 6:6. Jį geriau pradėjo liuksemburgietis, kuris pirmavo 5:2 ir dar turėjo teisę į du padavimus, bet R. Berankis nepasidavė, laimėjo kitus penkis taškus ir setą – 7:6 (7:5).

Lemiamo seto metu lietuvis išsiveržė į priekį 4:2 ir galėjo dar labiau užtvirtinti savo pranašumą padavimais, tačiau to nepadarė ir G. Muelleris atsitiesė – 4:4. Laimei, R. Berankis jau netrukus susigrąžino iniciatyvą ir pergalingai užbaigė mačą – 6:4.

Dėl vietos turnyro pusfinalyje R. Berankis susikaus su 30-mečiu italu Andrea Seppiu (ATP-41), kuris 7:5, 6:7 (4:7), 6:3 eliminavo 27-erių metų britą Jamesą Wardą (ATP-109).

Primename, kad R. Berankis turnyro Zagrebe pirmame rate per 42 min. 6:0, 6:2 sutriuškino trejais metais vyresnį slovaką Lukašą Lačko (ATP-91).

Beje, G. Muelleris praėjusią savaitę Melburne nusileido tik vėliau „Australian Open“ nugalėtoju tapusiam serbui Novakui Djokovičiui – 4:6, 5:7, 5:7.

Bendrą „PBZ Zagreb Indoors“, kurio nugalėtojui atiteks 250 ATP taškų ir 80 tūkst. eurų, prizų fondą sudaro beveik pusė milijono eurų (494,310 tūkst.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)