Rašte, kurį pasirašė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas, Latvijos teniso sąjungos prezidentas Ernests Gulbis ir Estijos teniso federacijai vadovaujantis Ennas Pantas teigiama, kad „antrus metus vykstant kruvinai Rusijos agresijai prieš Ukrainą, tokių varžybų organizavimas Baltijos šalyse, jose dalyvaujant Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, tampa neįmanomu. Prieš šių valstybių tenisininkų dalyvavimą pasisako nacionalinės teniso federacijos, valstybės institucijos, žiniasklaida, sirgaliai“.

R. Grušas kol kas nedrįsta prognozuoti ar tokie Baltijos šalių nacionalinių teniso federacijų veiksmai turės kokį nors poveikį ir sako, kad šis bendras federacijų žingsnis susijęs ir su pasikeitimais ITF Valdyboje.

„Kiekvieną savaitę įvairiose pasaulio šalyse vyksta ne po vieną profesionalų teniso turnyrą. Todėl tenisininkai iš Rusijos ir Baltarusijos galėtų varžytis turnyruose, rengiamuose šalyse, kuriose jie yra labiau laukiami. Jei tokių valstybių dar yra likę. Mums gi labai gaila, kad ATP ir WTA pozicija valstybių agresorių tenisininkų atžvilgiu praktiškai uždarė duris profesionalaus teniso plėtrai Baltijos valstybėse. Ypač todėl, kad Baltijos šalyse jau yra sukurta aukščiausio lygio varžyboms tinkama infrastruktūra, suburtos puikiai turnyrus gebančios organizuoti komandos, sudarytos ilgalaikės sutartys su varžybų rėmėjais. Visą tai mes įrodėme surengdami turnyrus, kuriuos puikiai įvertino ir patys ATP ir WTA žaidėjai“.

Anot jo, šiuo metu vienintelė galimybė Baltijos šalių teniso mėgėjams gyvai išvysti aukščiausio lygio tenisą – komandinės Daviso ir Billie Jean King taurių varžybos.

„Mes visiškai neseniai išlydėjome Ukrainos ir Nyderlandų tenisininkes, kurios Vilniui padovanojo nepakartojamą ir įtampos kupiną Billie Jean King taurės susitikimą. Dabar gi jau pradėjome ruoštis kitų metų vasario pradžioje „SEB arenoje“ vyksiančiam Daviso taurės mačui tarp Lietuvos ir Sakartvelo. Bet žinome, kad galime padaryti žymiai daugiau nei dabar mums leidžia susiklosčiusios aplinkybės ir ATP bei WTA pozicija“, – sako R. Grušas.

Daviso taurės mačas tarp Lietuvos ir Sakartvelo teniso rinktinių Vilniuje vyks kitų metų vasario 3-4 dienomis. Lietuvos teniso prezidentas atskleidžia, kad Lietuvos teniso mėgėjai ne tik galės stebėti geriausių šių šalių tenisininkų susitikimus, tačiau turės progą dalyvauti ir kelias dienas truksiančioje teniso šventėje.

„Visų pirma, abejose barikadų pusėse turėtų būti patys stipriausi tenisininkai. Tai, nori nenori, yra pats svarbiausias bet kokio susitikimo akcentas. Be to, minėsime Lietuvos dalyvavimo Daviso taurės varžybose trisdešimtmetį. Tuo pačiu, už pergales ir ilgus Lietuvos rinktinei atiduotus metus padėkosime Laurynui Grigeliui, kuris jau patvirtino atvyksiantis į Lietuvą. Žodžiu, ruošiamės didelei teniso šventei, o kartu dedami pastangas tam, kad jų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje artimiausiu metu būtų kuo daugiau“, – sako LTS prezidentas.