19-metis C. Alcarazas finale 6:3, 6:2 nugalėjo Daniilą Medvedevą ir pirmadienį ATP reitinge iš pirmosios vietos išstūmė serbą Novaką Džokovičių. Pastarasis negalėjo dalyvauti šiame turnyre, nes negavo leidimo įvažiuoti į JAV dėl jį persekiojančios tos pačios problemos – tenisininkas atmeta COVID-19 vakciną.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis atnaujintame ATP reitinge šoktelėjo per 18 pozicijų į 235-ą vietą.

„Man tai vėl svajonės išsipildymas. Akivaizdu, kad lenkti tokius žaidėjus kaip N. Džokovičių, yra nepaprastas jausmas. Sakyčiau, tai buvo tobulas turnyras man“, – sakė C. Alcarazas.

Praėjusiais metais ispanas tapo jauniausiu tenisininku istorijoje, užkopusiu į ATP reitingo pirmąją vietą. Tai padėjo jam padaryti pergalė „US Open“ turnyre.

C. Alcarazas taip pat tapo pirmuoju tenisininku, šiame turnyre nepralaimėjusiu nė vieno seto nuo Rogerio Federerio (2017 metais). Taip pat jis tapo jauniausiu žaidėju, triumfavusiu Indian Velse.

Ispanas nutraukė galingą D. Medvedevo pergalių seriją – šis laimėjo Roterdame vasarį, o vėliau triumfavo Dohoje ir Dubajuje.

Šiais metais C. Alcarazas iškovojo 14 pergalių ir pralaimėjo tik kartą – „Rio Open“ turnyro finale britui Cameronui Norrie.

Moterų vienetų varžybų finale Kazachstano atstovė Jelena Rybakina atsirevanšavo baltarusei Arynai Sabalenkai už pralaimėjimą „Australian Open“ finale.

78 min. dvikovoje J. Rybakina triumfavo 7:6 (13:11), 6:4.

Kazachstano atstovė pirmą kartą per penkias tarpusavio dvikovas nugalėjo antrąją planetos raketę.

Priminsime, kad pakeliui į finalą J. Rybakina įveikė pirmąją planetos raketę ir titulą Indian Velse gynysią lenkę Igą Swiatek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją