Tarptautinė teniso federacija (ITF) patvirtino, kad Daviso taurės atrankinis susitikimas tarp Ukrainos ir JAV nacionalinių komandų bus surengtas „SEB arenoje“. Šiame mače nugalėjusi ekipa pateks tarp 16 ekipų, kurios rudenį pratęs kovą dėl teisės vadintis 2024 m. Daviso taurės čempionais.

Šis susitikimas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl besitęsiančios Rusijos agresijos ukrainiečiai negali to padaryti savo šalyje.

„Galiu tik pasakyti, kad šiemet mūsų teniso mėgėjams Kalėdos kiek atėjo anksčiau. Per paskutinius 2 metus jau pripratome prie „SEB arenoje“ vykstančių Daviso taurės, Billie Jean King taurės dvikovų, ATP „Challenger“ serijos turnyrų aistrų. Visgi manau, kad JAV rinktinės atvykimas į Vilnių ir žaidimas „SEB arenoje“ – dar kito lygio įvykis.

Tokio teniso žvaigždyno Lietuvoje dar nesame turėję ir nežinau ar kada artimiausiu metu turėsime. Labai tikiu, kad tenisą pamėgę lietuviai įvertins galimybę iš labai arti pamatyti tenisininkų, pretenduojančių į titulus didžiausiuose pasaulio turnyruose, žaidimą. Kartu už šią galimybę aš labai noriu padėkoti Ukrainos teniso federacijai. Galiu patikinti, kad padarysime viską, kad tragediją savo šalyje išgyvenantys ukrainiečiai Vilniuje jaustųsi kaip namie“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

JAV rinktinė Daviso taurę yra laimėjusi net 32 kartus. Šiuo metu tarp šimto pajėgiausių pasaulio tenisininkų yra 10 amerikiečių. Tayloras Fritzas užima 10-ą ATP reitingo vietą, Tommy Paulas yra 13-as, Frances Tiafoe – 16-as, Benas Sheltonas – 17-as, Sebastianas Korda – 24-as. Šimtuke taip pat yra Christopheris Eubanksas (ATP-34), Mackenzie McDonaldas (ATP-41), J. J. Wolfas (ATP-53), Marcosas Gironas (ATP-60) ir Alexas Michelsenas (ATP-97).

Ne mažiau įspūdingą pasirinkimą JAV rinktinės kapitonas, legendinis 23 didžiojo kirčio turnyrų dvejetų titulus per karjerą laimėjęs Bobas Bryanas, turi ir dvejetuose. ATP dvejetų reitingo lyderiu šiuo metu yra amerikietis Austinas Krajičekas, o 6-ą poziciją šiame reitinge užima Rajeevas Ramas.

Geriausias Ukrainos tenisininkas Vitalijus Sačko ATP klasifikacijoje yra 170-as. Illja Marčenka užima 220-ą ATP reitingo vietą, Oleksijus Krutichas yra 295-as, o Erikas Vanšelboimas – 393-ias. Ukrainos rinktinės kapitonas – Orestas Tereščiukas.

Tikslios rinktinių sudėtys paaiškės kitų metų sausio viduryje. Bilietus į šį susitikimą jau galima įsigyti platformoje kakava.lt.

Ukrainos ir JAV Daviso taurės dvikova bus trečias kartas, kuomet ukrainiečiai savo namų susitikimus žaidžia Vilniuje. Praėjusių metų rugsėjo mėnesį šios šalies vyrų rinktinė „SEB arenoje“ kovėsi prieš Vengrijos ekipą, o šių metų lapkritį Ukrainos moterų rinktinė Billie Jean King taurės susitikime įveikė Nyderlandų komandą.

Iš karto po ukrainiečių ir amerikiečių akistatos į „SEB arenos“ kortus žengs geriausi Lietuvos ir Sakartvelo tenisininkai. Daviso taurės susitikimas tarp šių rinktinių vyks kitų metų vasario 3-4 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją