Juo tapo 27-erių metų škotas Andy Murray'us (ATP-6), kuris per 3 valandas 27 minutes 6:7 (6:8), 6:0, 6:3, 7:5 įveikė 29-erių metų čeką Tomašą Berdychą (ATP-7) ir finale susitiks arba su pirma pasaulio rakete serbu Novaku Djokovičiumi, arba su nugalėtojo titulą ginančiu šveicaru Stanislu Wawrinka (ATP-4).

Pirmą setą po papildomo geimo pralaimėjęs A. Murray'us pasiskundė bokštelio teisėjui, kad tenisininkams prasilenkiant T. Berdychas jam kažką nederamo pasakė, tačiau čekas tikino, jog jis teištarė save drąsinančius žodžius: „Gerai žaidi, Tomašai“.

Panašu, kad ir kokius žodžius iš tikrųjų pasakė T. Berdychas, jie įkvėpė ne jį, o A. Murray'ų, kuris laimėjo tris setus iš eilės ir žengė į finalą.

A. Murray'us „Australian Open“ finale žais jau ketvirtą kartą per savo karjerą. Tačiau visus iki šiol savo finalinius mačus Melburne – 2010, 2011 ir 2013 m. – jis pralaimėjo.

Kartu su pagrindiniu prizu „Australian Open“ nugalėtojui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir 3,1 mln. Australijos dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)