Kelis kartus pirmavęs, bet persvaros neišsaugojęs geriausias Lietuvos tenisininkas nusileido Novakui Džokovičiui tik po atkaklios kovos 6:7 (2:7), 4:6.

R. Berankis su N. Džokovičiumi kovojo Niujorke vykstančio ATP 1000 serijos „Wester and Southern Open“ antrajame rate.

Atkaklus mačas truko 1 val. 39 min.

Itin atkakliai klostėsi pirmasis setas, kuriame R. Berankis buvo įgijęs pranašumą 4:3, tačiau lemiamu metu darė klaidas ir galiausiai pralaimėjo per papildomą geimą.

Dar sėkmingiau lietuvis startavo antrame sete, kurio metu pavyko pirmauti 4:2, tačiau galingai finišavęs serbas laimėjo 4 geimus paeiliui ir šventė pergalę.


Favorito statusą pateisinęs N. Džokovičius yra pirmoji pasaulio raketė, o R. Berankis ATP reitinge yra 76-as.

Iki šiol tenisininkai buvo susitikę tik kartą – 2013 metais „US Open“ turnyre serbas užtikrintai triumfavo 6:1, 6:2, 6:2.

Į „Western and Southern Open“ turnyrą R. Berankis pateko įveikęs du varžovus atrankoje, o pirmajame turnyro rate 30-metis po atkaklios kovos eliminavo amerikietį Tommy Paulą.

Turnyro Niujorke prizų fondą sudaro daugiau nei 6,297 mln. JAV dolerių. Patekęs į antrą turnyro ratą R. Berankis jau užsidirbo 43,45 tūkst. dolerių bei 80 ATP reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)