27-erių sportininkė, WTA reitinge šiuo metu užimanti 81-ą vietą, 1:6, 2:6 neprilygo čekei Marie Bouzkovai (WTA-33).

Nors dvikova truko vos kiek daugiau nei valandą, A. Kontaveit spėjo padaryti 36 neišprovokuotas klaidas.

Iš aikštės plojimais ją išlydėjo ir pirmoji trenerė – mama Ulle, drebančia ranka nubraukusi kelias ašaras.


Anett jau anksčiau buvo prasitarusi, kad Vimbldono turnyras jai bus paskutinis pasispardymas didžiajame tenise. Dar prieš metus rekordinę antrą vietą pasaulinėje rikiuotėje užėmusią estę kankina chroniškos nugaros problemos.

Prieš ketvirtadienio mačą A. Kontaveit prisipažino, jog net ir jos varžovės – pavyzdžiui, šeštoji planetos raketė iš Tuniso Ons Jabeur – Vimbldone mėgino įtikinti apsigalvoti ir neskubėti trauktis.

„Labai miela, bet aš nebegaliu sužaisti nė vienos partijos nejausdama skausmų. Apie tai galvojau ilgai – nors ir sunku pasiryžti, kartą nusprendus nebepradėsi vėl abejoti“, – komentavo A. Kontaveit.

Baigusi karjerą ji ketina atsidėti psichologijos studijoms.

Per 13 metų profesionaliame tenise estė užsidirbo 8 mln. JAV dolerių (7,4 mln. eurų) premijų, nors nė sykio nėra pasiekusi „Grand Slam“ serijos turnyrų pusfinalių, kaip nėra ir laimėjusi „Masters“ kategorijos titulų.

Iš kovos Vimbldone traukiasi ir 26-erių latvė Jelena Ostapenko (WTA-17), po pustrečios valandos grumtynių eliminuota rumunės Soranos Cirstea (WTA-37) rezultatu 6:4, 6:7 (6:8), 4:6.

Tuo metu vardiniu kvietimu pasinaudojusi ukrainietė Elina Svitolina (WTA-76) toliau žygiuoja pergalingai.

Po motinystės atostogų į aikštynus grįžusi 28-erių tenisininkė antrame rate po permainingos kovos 6:1, 1:6, 6:1 susitvarkė su belge Elise Mertens (WTA-8).


Mažiau pasisekė praėjusio „Grand Slam“ turnyro – atvirųjų Prancūzijos pirmenybių – sensacijai Karolinai Muchovai (WTA-16). 26-erių čekė, Paryžiuje pasiekusi finalą, šįkart ginklus sudėjo 4:6, 5:7, 1:6 nusileidusi vokietei Jule Niemeier (WTA-103).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją