Kaip skelbia „CNN Business“, rūbų gamyba ir prekyba užsiimančios stambios prancūzų kompanijos vadovai nori kuo greičiau surengti pokalbį su 34-erių serbu ir „kartu apžvelgti įvykius Australijoje“.

„Lacoste“ apie tai paskelbė oficialiame pranešime spaudai, kuriame kartu padėkojama ir „Australian Open“ turnyro organizatoriams:

„Visiems linkime sėkmingo turnyro ir dėkojame organizatoriams, kurie darė viską, kad užtikrintų geras sąlygas dalyviams, personalui ir žiūrovams“.

Iki šiol beveik visi N. Džokovičiaus rėmėjai Australijoje dvi savaites vykusią dramą stebėjo pasyviai. „Lacoste“ – pirma iš didžiųjų įmonių, viešai užsiminusių, kad šie įvykiai Okeanijoje gali turėti tam tikros įtakos bendradarbiavimui su Serbijos teniso žvaigžde.

Kol kas savo pozicijos neišsakė Prancūzijos automobilių gamybos gigantas „Peugeot“, „CNN Business“ užklausoms kurčios liko Šveicarijos „Hublot“ ir Japonijos „Asics“ kompanijos.

Tarp N. Džokovičiaus ir jo rėmėjų cirkuliuojančios pinigų sumos per metus sudaro apytiksliai 30 mln. JAV dolerių. Tiesa, nors serbas ir yra pirmoji pasaulio raketė, anot „Forbes“ sudaryto sąrašo, tarp pasaulyje 2021-aisiais daugiausiai uždirbusių sportininkų serbas buvo tik 46-as.

„Australian Open“ pagrindinis turnyras, kurio nugalėtojo titulą norėjo ginti, tačiau tokios teisės taip ir negavo N. Džokovičius, prasidėjo pirmadienį. Pagrindinėse vyrų varžybose dalyvauja lietuvis Ričardas Berankis.

Taip pat pirmadienį pasklido iki šiol oficialiai taip ir nepatvirtinti gandai, kad privalomosios vakcinacijos bus reikalauja ir iš visų Prancūzijos atvirojo teniso čempionato dalyvių. Tai reiškia, kad nuo COVID-19 neskiepytam N. Džokovičiui užsivertų ir antrojo „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro – „Roland Garros“ – durys.

Novakas Džokovičius

N. Džokovičių, Danilą Medvedevą ir grupę kitų tenisininkų remianti „Lacoste“ kompanija buvo įkurta 1993-aisiais. Jos įkūrėjai – septyniskart „Didžiojo kirčio“ turnyro čempionas, praeityje vienas iš garsiausių Prancūzijos tenisininkų Rene Lacoste ir verslininkas Andre Gillier. Kompaniją ypač išpopuliarino polo marškinėliai su krokodilo logotipu – šią pravardę R. Lacoste gavo dar savo profesionalaus tenisininko karjeros metais.

Primename,kad po jo vizos atšaukimo N. Džokovičius į Australiją negalės atvykti trejus metus.

Ilga N. Džokovičiaus kova dėl Australijos vizos prasidėjo sausio 6 dieną. Jis atskridęs į Melburno oro uostą pateikė pareigūnams medicininę pažymą dėl gruodžio 16 dieną gauto teigiamo COVID-19 PGR testo rezultato, tačiau pareigūnai jo pateiktą dokumentą atmetė ir nurodė, kad to įvažiavimui į šalį nepakanka.

Australija šiuo metu reikalauja, kad visi atvykėliai iš užsienio būtų pasiskiepiję. N. Džokovičius pasiskiepijęs nebuvo ir, pasak žiniasklaidos, netgi yra skiepų priešininkas, nors viešai apie vakcinaciją serbas kalba itin aptakiai.

Šiuo metu N. Džokovičius jau yra parskridęs į Belgradą.

Novakas Džokovičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)