Dvikovą su 31-erių bendraamžiu R. Berankis pradėjo labai ambicingai: pirmame sete nepaliko jokių vilčių varžovui – 6:1.

Antrame sete paduodant vokiečiui pirmą geimą laimėjęs R. Berankis, panašu, išvedė iš pusiausvyros varžovą, kuris šveitė raketę žemyn ir sviedė ją į šalį – lietuvis išsiveržė į priekį 2:0, 3:1.

Beveik 20 cm aukštesnis už lietuvį J. L. Struffas (193 cm) nebeklydo ir išygino bendrą rezultatą antrą setą laimėdamas 6:3.

Lemiamame sete per pirmus penkis geimus tenisininkai taškus rinko savo padavimų metu (3:2).

Šeštame geime R. Berankis laimėjo tašką paduodant varžovui („break point“) ir išsiveržė į priekį 4:2.

Lietuvis artėjo pergalės link (5:2). Nors vokietis užtikrintai laimėjo savo padavimų metu (5:3), R. Berankis nepaleido pergalės iš savo nagų – trečias setas laimėtas 6:3. Po pralaimėto paskutinio geimo vėl kentėjo vokiečio raketė, kuri turėjo atlaikyti smūgį į reklaminius stendus.

Iki šiol abu tenisininkai ATP turnyruose susitiko penkis kartus ir visais kartais pergales šventė vokietis.

Antrame rate nuo atrankos turnyrą pradėjusio lietuvio laukia kartvelo Nikolozo Basilašvili (ATP-19) ir Australijos atstovo Alexejaus Popyrino (ATP-66) dvikovos laimėtojas.

Atranką įveikęs R. Berankis jau užsitikrino mažiausiai 40,875 tūkst. dolerių ir 65-is ATP taškus (45 taškai už patekimą į antrą ratą ir 20 už įveiktą atranką).

Statistika

Dubajuje kovoja pirmoji planetos raketė, serbas Novakas Džokovičius, rusas Andrejus Rubliovas (7-oji pasaulio raketė), kanadiečiai Felixas Auger-Aliassime (9), Denisas Šapovalovas (14), italas Jannikas Sinneris (10), lenkas Hubertas Hurkaczas (11), ispanas Roberto Bautista Agutas (15).

N. Džokovičius pirmajame mače pirmadienį vakare užtikrintai pranoko italą Lorenzo Musetti (58).

Čempiono titulą gynė rusas Aslanas Karacevas (22), tačiau jis jau pirmame rate neįveikė amerikiečio Mackenzie McDonaldo (5:7, 3:6).

Daugiausia kartų – aštuonis šiame turnyre triumfavo Rogeris Federeris. Penkis sykius laimėjo N. Džokovičius.

Turnyras vyksta uždarose patalpose ant kietos dangos. Nugalėtojui atiteks ne tik 500 reitingo taškų, bet ir 523,7 tūkstančių JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)