Trečio seto pabaigoje V. Azarenka pirmavo 5:3 ir S. Williams paduodant buvo per du taškus nuo čempionės titulo, tačiau nesugebėjo pergalingai užbaigti mačo, o antrą kvėpavimą įgavusi amerikietė laimėjo keturis geimus iš eilės ir padovanojo sau turbūt pačia geriausią dovaną (pergale sete 7:5 ir bendrame rezultate) vos po kelių savaičių būsiančio 31-ojo gimtadienio proga.

Mačo statistika:

S. Williams – V. Azarenka

„Ace‘ai“ (neatremiami padavimai): 13 – 0

Dvigubos klaidos: 5 – 4

Pirmo padavimo procentas: 54 – 64

„Breakpointų“ realizacija: 5/14 (36 proc.) – 4/8 (50 proc.)

Iš viso laimėti taškai: 94/181 (52 proc.) - 87/181 (48 proc.).

Anksčiau Niujorko kortuose triumfavusi 1999, 2002 ir 2008 metais, JAV tenisininkė per savo karjerą laimėjo jau penkioliktąjį "Grand Slam" serijos turnyrą.

S. Williams tapo trečiąja tenisininke po sesers Venus bei vokietės Steffi Graf, kuriai per vieną sezoną pavyko laimėti Vimbldono turnyrą, vasaros olimpines žaidynes bei atvirąsias JAV pirmenybes.

Nugalėtojai, kuri per savo karjerą laimėjo 45-is WTA serijos teniso turnyrus, kartu su pagrindiniu prizu atiteko 1,9 mln. JAV dolerių čekis.

Finalą pralaimėjusi Londono vasaros olimpiados bronzos medalininkė V. Azarenka tenkinosi 950 tūkst. dolerių piniginiu prizu.

Moterų dvejetų varžybų čempionėmis Niujorke tapo antroji pora iš Italijos - Sara Errani bei Roberta Vinči, finale per 76 minutes 6:4, 6:2 privertusios pasiduoti trečias pagal skirstymą čekes Andreą Hlavačkovą bei Lucie Hradečką.

Tai buvo jau aštuntasis šiemet Italijos tenisininkių iškovotas dvejetų titulas, įskaitant pergalę atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse.

Be pagrindinio prizo nugalėtojoms atiteko 420 tūkst. dolerių čekis, čekės tenkinosi 210 tūkst. piniginiu prizu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)