2004 metų vasario mėnesį Kaune vyko Deviso taurės Europos zonos trečios grupės turnyras, kuriame lietuviams teko išmėginti jėgas ir su kipriečiais. Šiame turnyre Kipro rinktinės garbę gynė ir tuomet dar devyniolikmetis M. Baghdatis. Tiesa, jo pastangų svečių pergalei prieš lietuvius nepakako.

Pirmame mačo susitikime Rolandas Muraška 6:1, 6:4 įveikė Photosą Kalliasą. Vėliau dabartinio Lietuvos Deviso taurės rinktinės kapitono Remigijaus Balžeko sūnus Aivaras įnirtingai priešinosi M. Baghdačiui. Visgi po ilgos ir varginančios kovos kiprietis išplėšė pergalę 6:1, 4:6, 6:4.

Mačo baigtis sprendėsi dvejetų susitikime. Lietuviai Paulius Jurkėnas ir Gvidas Sabeckis įveikė M. Baghdatį ir Demetriosą Leontį 6:3, 6:3.

G. Sabeckis prisimena, jog jau tada matėsi Kipro rinktinės lyderio potencialas, o lietuvių pergalę dvejetų susitikime lėmė silpnesnis antro Kipro tenisininko žaidimas bei geras lietuvių susižaidimas.

„Su Pauliumi tuo metu buvome tikrai gerai susižaidę. Jei kalbėti apie M. Baghdatį, tai jau tuomet, būdamas devyniolikos, jis žaidė labai gerai. Tiesa, vargu ar galėjau pagalvoti, kad po dvejų metų šis žaidėjas žais Australijos atviro čempionato finale. Marcosas išsiskyrė labai geru padavimu, stabiliai žaidė nuo galinės linijos, o kai reikėdavo, sėkmingai greitindavo žaidimą“, - teigia G. Sabeckis. - Visgi negalėčiau teigti, kad kiprietis buvo visa galva stipresnis už kitus Kaune žaidusius tenisininkus. Kad ir amžiną atilsį Aivaro mačo su M. Baghdačiu baigtį lėmė tik kelios mums nesėkmingai susiklosčiusios detalės“.

Lietuvos ir Kipro komandos buvo susitikusios ir analogiškame 1994 metais Slovakijoje vykusiame mače. Tada lietuviai įveikė Kipro komandą rezultatu 3:0. Vienetų susitikimuose Gitanas Mažonas 7:6 (7:5), 6:1 įveikė Alkį Papamichaelį, o Lietuvos rinktinės lyderis R. Muraška 6:1, 6:4 nugalėjo Marinosą Baghdatį - vyresnįjį Kipro teniso žvaigždės M. Baghdačio brolį. Kipriečių triuškinimą baigė dvejetų mače Lietuvai atstovavę Denisas Ivancovas ir Giedriaus Vėželis. Lietuvos rinktinės duetas įveikė Kipro dvejetą 6:2, 7:5.

Deviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas Lietuva - Kipras Šiaulių arenoje vyks 2013 metų vasario 1-3 dienomis. Arenoje bus patiesta Vokietijoje išnuomota „DecoTurf“ tipo akrilinė danga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)