Lyderis atskris atskirai

Taip toli Deviso taurės turnyro burtai Lietuvos rinktinės dar niekada nebuvo pasiuntę. Penktadienį Rimvydo Mugevičiaus treniruojama komanda pradės maždaug 10 tūkst. km kelionę į PAR miestą Centurioną, kur balandžio 4-6 dienomis vyks Deviso taurės II grupės Europos/Afrikos zonos antro etapo susitikimas.

Kartu su kapitonu iš Vilniaus keliaus 22-ejų Laurynas Grigelis (224 vieta ATP reitinge), 19-metis Lukas Mugevičius (ATP-973) ir 17-metis Mantas Bugailiškis (be reitingo).

Rinktinės lyderis 23-ejų Ričardas Berankis (ATP-144) į PAR skris tiesiai iš Floridos (JAV) ir prie tautiečių prisijungs šeštadienį.

Akistatai su varžovais iš Afrikos lietuviai ruošiasi iš anksto nusiteikę siurprizams. Centurionas įsikūręs beveik 2 km aukštyje virš jūros lygio. Dėl retesnio oro mačas bus žaidžiamas kiek kitokiais nei įprasta kamuoliukais – minkštesniais ir „lėtesniais“.

„Ne tiek varžovai baugina, kiek pati vieta, kur žaisime. Tikrai nesame pratę žaisti tokiame aukštyje ir tokiais kamuoliukais. Svarbiausia bus kuo greičiau adaptuotis prie sąlygų“, – pažymėjo L. Grigelis, apsiprasti Centuriono sintetinės dangos aikštyne turėsiantis beveik savaitę.

Pirmame Deviso taurės etape vasarį lietuviai išvykoje sutriuškino Norvegiją 5:0, o Pietų Afrikos atstovai palaužė Monaką 3:2. Mačą laimėsianti rinktinė dėl kelialapio į aukštesnę Deviso taurės grupę kovos su suomiais arba bosniais.

Varžovų koziris – dvejetai

Lietuvių keliai su iš aukštesnio Deviso taurės diviziono pernai iškritusia PAR komanda iki šiol dar nebuvo susikirtę. Varžovams mače su Lietuva nepadės pirmoji jų raketė Kevinas Andersonas, šiuo metu pakilęs į rekordinę per karjerą 18-ą poziciją ATP reitinge, bet net be lyderio PAR ekipa nėra visiškai nuginkluota.

Prieš lietuvius Centurione išsirikiuos 33-ejų Rikas de Voestas (ATP-190), 23-ejų Deanas O'Brienas (ATP-517), 24-erių Ruanas Roelofse (ATP-749) ir 31-erių Ravenas Klaasenas (be reitingo).

Anot R. Mugevičiaus, didžiausią pavojų kelia R. de Voestas ir oponentų dvejetas, kuriame žaidžia R. Roelofse ir R. Klaasenas. Pastarasis tenisininkas ATP dvejetų reitinge užima 30 vietą.

„Mūsų žaidėjų reitingai – aukštesni, bet ne pirmą kartą pasakysiu, kad Deviso taurės varžybose tie reitingai mažai ką lemia. Pirmas numeris PAR komandoje labai pajėgus, antras – taip pat rimtas varžovas, o dvejetas – nepaprastai galingas. PAR dvejetų žaidėjai – aukščiausio lygio profesionalai, bet Laurynas man žadėjo juos „nuimti“ (šypsosi – DELFI). Stengsimės parvažiuoti su pergale“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas.

Tuo tarpu L. Grigeliui aikštėje iki šiol yra tekę susidurti tik R. de Voestu. Pastarąjį mėnesį permainingai žaidęs klaipėdietis pabrėžia, kad pagrindinė užduotis jo komandai nuvykus į PAR bus prisitaikyti prie aukštikalnių ir neįprastų kamuoliukų.

– Šiemet jums teko tiek iškovoti triuškinančių pergalių, tiek patirti analogiškų nesėkmių. Kaip vertinate savo dabartinę sportinę formą? – paklausėme L. Grigelio

– Pagaliau vėl žaidžiu „Challenger“ serijos turnyruose, o ten renkasi aukšto lygio tenisininkai. Nebėra taip lengva kaip praėjusių metų pabaigoje, kai „Futures“ turnyruose rinkdavau pergales. Gal ir gerai, kad dabar tenka ir pralaimėti, nes iš gerų varžovų yra ko pasimokyti. Bet tą formą nuvykus į Pietų Afriką reikės surasti iš naujo, nes sąlygos ten bus labai neįprastos.

– Kada nors yra tekę žaisti panašiame aukštyje?

– Kartą žaidžiau Kinijoje, kur turnyras vyko 2 km virš jūros lygio. Bet kamuoliukai ten buvo normalūs, o kaip bus su minkštesniais – net neįsivaizduoju. Pirmomis dienomis tikrai bus sunku.

– Šį sezoną pradėjote nuo laimėto „Futures“ turnyro Didžiojoje Britanijoje, vėliau sekė trys „Challenger“ turnyrai. Kada išmėginsite jėgas ATP turo varžybose?

– Po Deviso taurės mačo manęs iš karto laukia dar vienas „Challenger“ turnyras Turkijoje, po to – du turnyrai Kinijoje, vėliau – Pietų Korėjoje, Uzbekistane, o iš ten – tiesiai į Paryžių, kur žaisiu „Roland Garros“ kvalifikacijoje. Paskui pradėsiu sezoną ant žolės Anglijoje, dalyvausiu ATP-250 turnyre Halėje (Vokietija – DELFI) ir galiausiai Vimbldono kvalifikacijoje. O tolesnis tvarkaraštis – dar neaiškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)