„Dabar yra tinkamas tam metas. Geriau viską pabaigti, kai esi viršūnėje. Galiu pasakyti, kad turėsiu ką prisiminti“, – kalbėjo M. Hingis.

Išskirtinio talento tenisininkė, laimėjusi penkis Didžiojo kirčio turnyrus, jau dukart skelbė baigianti savo karjerą. 2002 metais ji tvirtino besitraukianti iš sporto dėl traumų, o 2007 metais – dėl teigiamo kokaino testo.

2013 metais šveicarė grįžo į kortus ir tęsė karjerą dvejetų ir mišrių dvejetų varžybose.

Iš viso M. Hingis laimėjo laimėjo 25-is Didžiojo kirčio turnyrus: 5 – vienetų, 13 – dvejetų ir 7 – mišrių dvejetų varžybose.

2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje kartu su tautiete Timea Bascinszky laimėjo dvejetų sidabrą.

1997 metais būdama 16-os metų ir 3 mėnesių kaip jauniausia visų laikų tenisininkė M. Hingis užkopė į pirmąją WTA reitingo vietą. Viršūnėje ji išsilaikė 209 savaites.

Dvejetų pasaulio reitinge ji pirmauja kartu su Chan Yung-Jan iš Taivano.

Martina Hingis ir Chan Yung-Jan

„Pergalės, kurias iškovojau per pastaruosius trejus metus, buvo nuostabios. Juo sunkiau visa tai sustabdyti“, – guodėsi M. Hingis.

Tuo metu Singapūre vykstančiose WTA sezono finalo vienetų varžybose paaiškėjo pirmosios pusfinalio dalyvės – 37-erių amerikietė Venus Williams ir 25-erių čekė Karolina Pliskova.

Paskutinėje Baltosios grupės dvikovoje V. Williams 7:5, 6:4 įveikė Vimbldono nugalėtoją ispanę Garbine Muguruzą, o K. Pliskova 1:6, 3:6 pralaimėjo Latvijos atstovei Jelenai Ostapenkai, tačiau išsaugojo grupės nugalėtojos poziciją.

Penktadienį paaiškės, su kuo amerikietė ir čekė žais pusfinalyje.

Raudonojoje grupėje vietą pusfinalyje jau užsitikrino nepralaiminti danė Caroline Wozniacki, o šansus prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą turi prancūzė Caroline Garcia ir pirmoji planetos raketė rumunė Simona Halep. Pergalių skonio neragavusios ukrainietės Jelinos Svitolinos šansai tik teoriniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)