35-erių tenisininkas nedalyvaus trečiadienį prasidedančiame ATP-1000 serijos turnyre Indian Velse, kurį yra laimėjęs penkis kartus.

N. Džokovičius prašė atsakingų JAV tarnybų sudaryti jam išimtį ir leisti patekti į šalį nepaisant mažiausiai iki balandžio vidurio galiosiančio ribojimo nevakcinuotiems keliautojams.

Geriausias pasaulio tenisininkas planavo žaisti ir analogiškame turnyre Majamyje.

Dėl to, pavyzdžiui, Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas viešai ragino JAV prezidentą Joe Bideną patenkinti žvaigždės prašymą.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, pastarasis buvo atmestas kaip „nesąžiningas, nemoksliškas ir nepriimtinas“.

Vietoje N. Džokovičiaus Kalifornijoje žais gruzinas Nikolozas Basilašvilis (ATP-118).

Progą vėl išstumti serbą iš ATP reitingo viršūnės turės antrą vietą reitinge užimantis ispanas Carlosas Alcarazas, kuriam reikėtų laimėti titulą Indian Velse. Tuo metu jo tautietis Rafaelis Nadalis (ATP-9) praleis varžybas dėl kojos traumos ir dėl to pirmą kartą nuo 2005 metų iškris iš stipriausių dešimtuko.

Titulą šiemet gins amerikietis Tayloras Fritzas (ATP-5), moterų varžybose – pajėgiausia planetos žaidėja iš Lenkijos Iga Swiatek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją