Anot jo, tokio galingo varžovo kaip Argentina lietuviams Daviso taurėje sutikti dar neteko.

„Šiuo metu tai yra viena iš stipriausių rinktinių pasaulyje. Net kiek keista, kad argentiniečių nėra Daviso taurės finaluose“, – sako R. Berankis.

Kortuose 33 metų vilnietis yra sutikęs tik trečiąją varžovų rinktinės raketę Tomą Martiną Etchverry (ATP-35). Pernai Melburne vykusi dvikova pasibaigė R. Berankio pergale 6:4 6:2. „Prieš kitus jų žaidėjus žaidęs nesu. Tačiau pakanka pažiūrėti į jų reitingus, paskutinio laikotarpio rezultatus. Tam, kad suprastum, jog tai yra labai pajėgūs žaidėjai“.

Pilnos tribūnos varžovus palaikančių žiūrovų, anot R. Berankio, jam papildomo spaudimo nesukelia.

„Dėl tokių akimirkų mes ir žaidžiame. Pilnos tribūnos gali tapti spaudimu, tačiau gali ir motyvuoti. Žaidžiu tenisą jau tikrai seniai, esu buvęs įvairiose situacijose, manau, turiu sukaupęs pakankamai patirties.

Aišku, Argentinoje, apie kurios sirgalius sklando legendos, kol kas nesu žaidęs, tik treniravęsis. Todėl bus įdomu“.

Daviso taurės varžybos R. Berankiui bus vienas iš paskutinių šio sezono turnyrų. Iš Buenos Airių lietuvis vyks Majamį (JAV), kur testuos naujas raketes. Vėliau laukia turnyras Prancūzijoje, po kurio R. Berankis trumpam pateks medikų globon. Spalio pradžioje Vokietijoje jam bus atlikta peties operacija.

„Peties skausmus iš esmės jaučiu viso šio sezono metu, ypač atlikdamas tam tikrus judesius. Dėl skausmų negaliu atlikti kai kurių fizinio pasirengimo pratimų, todėl kenčia mano jėga ir ištvermė.

Priėmiau sprendimą operuotis dabar, tam, kad po to galėčiau pilnai susitelkti į pasirengimą ateinančiam sezonui. Pati operacija nėra nei ilga, nei sudėtinga. Man bus pašalintos tam tikros ataugos, trukdančios sąnariui judėti taip, kaip reikia“, – pasakoja R. Berankis.

Daviso taurės mačas tarp Argentinos ir Lietuvos rinktinių vyks rugsėjo 16-17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją