Š. Kulnys sako, kad pasirengimas akistatai vyksta taip, kaip ir buvo planuota. „Aklimatizacijos pasekmes jaučiame vis mažiau. Pirmomis dienomis žaidėjai gal ir buvo kiek labiau mieguisti, tačiau dabar jau viskas gerai. Neturime kažkokių nusiskundimų, netikėtumų. Galbūt tik grunto danga čia kiek kitokia nei tikėjomės – greitesnė. Ir kasdien vis kitokia. Matosi, kad vieną dieną grunto ant pagrindo yra užpilta daugiau, kitą – mažiau. Galbūt ir patys argentiniečiai dar ieško dangos, kuri labiausiai tiktų jų žaidėjams“.

Argentinos rinktinės kapitonas Guillermo Coria prieš lietuvius išrikiuos 21-ą pasaulio raketę Francisco Cerundolo, 28-ą reitingą pasaulyje turintį Sebastianą Baezą ir 35-oje pozicijoje esantį Tomą Martiną Etchevery. Dar įspūdingiau skamba Argentinos komandos dvejetų žaidėjų reitingai. Andresas Molteni yra 9-as dvejetų žaidėjas pasaulyje, o Maximo Gonzalezas rikiuojasi iš karto už jo.

Visgi, Lietuvos tenisininkams teks atlaikyti ne tik varžovų komandos žaidėjų, tačiau ir tribūnų, spaudimą. Susitikimą organizuojančios Argentinos teniso federacijos atstovai teigia, kad visi 5,5 tūkst. bilietų į susitikimą tarp argentiniečių ir lietuvių yra iššluoti jau pakankamai seniai.

Toks susidomėjimas susitikimu nėra atsitiktinis. Daviso taurės varžybos visuomet yra didelis įvykis aistringiems Argentinos teniso fanams. Ypač po to, kai 2016 m. šios šalies rinktinė pirmą ir kol kas vienintelį kartą istorijoje tapo šių varžybų čempione.

Be to, šiemet sukanka lygiai šimtas metų nuo Argentinos rinktinės debiuto Daviso taurės varžybose. Todėl organizatoriai žiūrovams žada ypatingą atidarymo ceremoniją ir didelę teniso šventę visą savaitgalį.

Be palaikymo Argentinos sostinėje neliks ir lietuviai. Vakar ir šiandien Lietuvos tenisininkai buvo susitikę su Argentinos ir Buenos Airių lietuvių bendruomenėmis, o dalis čia įsikūrusių tautiečių patikino savaitgalį būtinai palaikysiantys Lietuvos tenisininkus tribūnose.

Argentinos ir Lietuvos tenisininkų dvikova vyks rugsėjo 16 ir 17 dienomis, susitikimai prasidės 18 val. Lietuvos laiku. Pirmąją dieną vyks du vienetų susitikimai, o antrąją – dvejetų mačas ir dar dvi vienetų dvikovos.