„Mes dažnai girdime, kad rinktinei trūksta trečio ir ketvirto žaidėjų, kurie, esant reikalui, galėtų sužaisti, pavyzdžiui, dvejetų susitikimą ar kovoti dėl pergalės žaidžiant su antrosiomis kitų rinktinių raketėmis. Išvyka į Portugaliją mūsų jaunimui bus puiki proga pamatyti ko jie yra verti ir kuria linkme reikia dirbti“, - teigė Lietuvos tenisininkus į kovą Portugalijoje vesiantis Rimvydas Mugevičius.

Anot komandos kapitono, varžovų komandos sudėtis kol kas nėra aiški, tačiau portugalai yra mačo favoritai. „Portugalija turi gerokai platesnį žaidėjų pasirinkimą. Turbūt bent penki jų žaidėjai patenka tarp 350 stipriausių pasaulio tenisininkų. O Deviso taurės rinktinei, kaip žinia, pakanka ir keturių“.

Portugalijos rinktinės lyderis Joao Sousa šiuo metu užima 92-ą ATP reitingo vietą, Gastao Elias yra 132-as, Frederico Gil - 183-ias, Pedro Sousa - 231-as, o Rui Machado - 312-as.

„Akivaizdu, kad net ir turint komandoje Ričardą ir Lauryną, su tokiu varžovu kautis nebūtų lengva. Juolab, kad žaisime ant grunto dangos, kuri, be jokios abejonės, yra labiau mėgstama portugalų“, - tikino R. Mugevičius.

Deviso taurės mačas tarp Portugalijos ir Lietuvos rinktinių vyks balandžio 5-7 dienomis Lisabonoje.

Laimėjusi rinktinė šių metų rudenį dėl patekimo į pirmą turnyro grupę žais su Moldovos ir Bosnijos-Hercegovinos poros nugalėtoju. Pralaimėjusi komanda kitais metais liks varžytis antroje Europos-Afrikos zonos grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)