32-ejų žaidėja ginčija rudenį jai skirtą ketverių metų diskvalifikaciją, kuri vainikavo didžiausią dopingo skandalą tenise nuo 2016-ųjų, kai dėl mildronato vartojimo įkliuvo rusė Marija Šarapova.

Anot S. Halep, jei CAS palikti galioti pirminį sprendimą, pasekmės bus „katastrofiškos“.

„Nežinau, kaip reikėtų ištverti ketverius metus. Greičiausiai tai pabaigtų mano karjerą. Ir visa tai – dėl to, ko nepadariau, dėl ko nesu kalta“, – „Euronews“ sakė buvusi geriausia pasaulio tenisininkė.

S. Halep nuo pat pradžių nepripažino savo kaltės. Draudžiamos medžiagos roksadustato jos organizme aptikta per 2022-ųjų atvirąjį JAV čempionatą. Sportininkė iškart buvo suspenduota, o vėliau tyrėjams įtarimų sukėlė ir kiti pastebėti nukrypimai nuo normų ankstesnių jos dopingo mėginių tyrimų rezultatuose, vadinamuose atletų biologiniu pasu.

S. Halep laikėsi pozicijos, jog neleistinu preparatu buvo užteršti jos vartoti maisto papildai, akcentuodama, kad aptiktas buvo visiškai nedidelis jo kiekis.

Rumunė karjeros piką buvo pasiekusi 2017-2019 metais, kuomet du kartus kilo iki WTA pasaulinio reitingo viršūnės ir joje išsilaikė ilgiau nei metus.

Ji yra laimėjusi du „Grand Slam“ serijos turnyrus: „Roland Garros“ 2018-aisiais ir Vimbldono čempionatą po metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją