Lietuvos moterų teniso rinktinė pateko į B pogrupį, kuriame taip pat yra Estijos, Sakartvelo, Airijos, Pietų Afrikos respublikos ir Kosovo rinktinės.

A pogrupyje žais Graikijos, Izraelio, Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos ir Maltos komandos.

Pirmadienį, pirmą turnyro dieną, lietuvės egzaminuos Kosovo tenisininkes.

Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė į komandą pakvietė Justiną Mikulskytę (WTA-322), Klaudiją Bubelytę (WTA-722), Patriciją Paukštytę (WTA-1032) ir Emiliją Tverijonaitę (WTA-1073). Turnyrą dėl traumos bus priversta praleisti Andrė Lukošiūtė (WTA-757).

Lietuvos tenisininkės pasirengimą varžyboms Oeiras mieste pradėjo penktadienį.

Diena vėliau prie komandos prisijungė ITF W15 Telde turnyro Gran Kanarijoje ketvirtfinalį pasiekusi P. Paukštytė, o sekmadienį tai padarys ir K. Bubelytė, kuriai šiose varžybose pavyko iškopti į finalą. Lemiamoje dvikovoje lietuvė 6:3 5:7 5:7 nusileido pirmajai turnyro raketei, ispanei Angelai Fitai-Boludai (WTA-291).

Didžiausios Portugalijoje vyksiančio Billie Jean King taurės turnyro žvaigždės – graikė Maria Sakkari (WTA-9) ir estė Anett Kontaveit (WTA-69). Praėjusių metų vasarą Estijos rinktinės lyderė buvo pakilusi iki antros WTA reitingo vietos.

Į aukštesnę Billie Jean King taurės turnyro grupę pakils dvi geriausios varžybų komandos. Dvi blogiausiai pasirodžiusios rinktinės kris į trečiąją turnyro grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją