36-erių metų serbas į pačią viršūnę pakilo iš trečios pozicijos, į antrąją nustūmęs ispaną Carlosą Alcarazą, o į trečiąją – rusą Daniilą Medvedevą.

Ketvirtas liko RG finalininkas norvegas Casperas Ruudas.

Tuo metu praėjusių metų nugalėtojas Rafaelis Nadalis (445 tšk.), kuris pastaruoju metu kamuoja traumos, prarado net 2000 ATP reitingo taškų ir 121 vietą.

Neseniai 37-ąjį gimtadienį šventęs Rafa dabar rikiuojasi tik 136-as ir greičiausiai toliau risis žemyn, nes gali praleisti visą šį sezoną.

Pirmą kartą nuo 2003-iųjų pirmajame šimtuke nesantis R. Nadalis jau yra pareiškęs, kad kiti metai jam profesionalų tenise bus paskutiniai.

Savo ruožtu pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis atliko šuoliuką nuo 217-ojo ant 212-ojo laiptelio. 32-ejų metų vilniečio kraityje 271 – taškas.

Antroji mūsų šalies raketė Vilius Gaubas (66 tšk.) pakilo į 526-ąją, o trečioji – Edas Butvilas (34 tšk.) – į 702-ąją poziciją. Abiem jiems yra po 18 metų.

Ketvirtas ATP reitinge esantis lietuvis 21-erių metų Matas Vasiliauskas (3 tšk.) klasifikuojamas 1462-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją