Pirmame atrankos varžybų rate 32 metų lietuvis 3:6, 6:7 (4:7) pralaimėjo 29-erių japonui Taro Danieliui (ATP-102).

1 valandą 43 minutes trukusią akistatą abu tenisininkai pradėjo sėkmingai rinkdami taškus po savo padavimų, bet šeštame geime R. Berankis prarado tašką paduodamas kamuoliuką, o iniciatyvą perėmęs Japonijos tenisininkas be didesnių problemų laimėjo pirmą setą.

Antrame sete sąlygas jau diktavo R. Berankis. Po penkių antro seto geimų lietuvis pirmavo 4:1, bet persvaros neišsaugojo. Devintame geime praradęs dar vieną savo padavimą R. Berankis galiausiai leido varžovui išlyginti rezultatą 6:6.

Pratęsimą tenisininkai pradėjo laimėdami po du taškus, bet po to japonas spurtavo 4:0 ir atitrūko 6:2. Nors R. Berankis dar priešinosi ir buvo sumažinęs atsilikimą iki dviejų taškų, bet išvengti nesėkmės nesugebėjo.

Laimėjęs T. Danielis pelnė 6 ATP reitingo taškus ir 3800 JAV dolerių. Pasirengimą prestižiniąm „US Open“ turnyrui pradėjusiam R. Berankiui atiteko 2070 JAV dolerių čekiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją