Argentinos tenisininkai ATP dvejetų reitinge šiuo metu užima 9-ą ir 10-ą vietas. E. Butvilas šioje klasifikacijoje yra 613-as, o T. Babelis reitingo neturi.

Po šio susitikimo argentiniečiai Lietuvos tenisininkams tapo nepavejami. Argentinos rinktinė kitų metų vasarį žais atkrintamąjį susitikimą dėl patekimo į Daviso taurės finalus, o lietuviai tuo pat metu kovos dėl teisės grįžti į pirmąją varžybų grupę.

„Viso susitikimo metu jautėsi varžovų lygis. Žaidėme, kovojome, tačiau svarbiausiais mačo momentais jie žaidė geriau, tiksliau, aštriau. Ne veltui argentiniečiai šiuo metu užima tokia aukštas pozicijas dvejetų reitinguose“, – po susitikimo kalbėjo E. Butvilas.

Paklaustas apie dvikovos su Argentinos komanda baigtį, Lietuvos tenisininkas pasveikino varžovus su pergale ir pasakė, jog lietuviams tai – puiki ir naudinga patirtis. „Visi susitikimai, ypač vienetai, buvo lygūs, nugalėtojus lėmė smulkios detalės. Manau, kad įtakos turėjo ir tai, kad žaidėme išvykoje, ant grunto dangos, prie pilnų tribūnų. Bet kokiu atveju, mums tai buvo puiki patirtis, pamatėme, kad mūsų rinktinė gali kautis net ir su tokiomis komandomis, kaip Argentina“, – sakė E. Butvilas.

E. Butvilas šiandien dar turėtų išbėgti į kortą vienetų susitikime prieš Tomą Martiną Etcheverry (ATP-35). Visgi kol kas Buenos Airių teniso klubą plauna liūtis, todėl nėra aišku ar šis susitikimas įvyks.

Kito sezono Daviso taurės burtai bus traukiami rugsėjo 27 d.