Tokį 20-metės Ukrainos teniso žvaigždės elgesį Philippe-Chatrier korte susirinkę žiūrovai įvertino švilpimu.

„Žmonėms turėtų būti nuoširdžiai gėda“, – kalbėjo 39-oji planetos raketė M. Kostiuk ir pridūrė: „Noriu pamatyti, kaip žmonės į tai reaguos po 10 metų, kai baigsis karas. Manau, kad jie tikrai nesijaus maloniai dėl to, ką padarė“.

Marta Kostiuk, Aryna Sabalenka

Ji taip pat vengė įsiamžinti kartu tradicinėje nuotraukoje prieš mačą po monetos metimo.

25-erių A. Sabalenka buvo nustebinta pasigirdus švilpimui, manė, kad tai buvo skirta jai. Tačiau vėliau suprato, kad taip žiūrovai reagavo į Ukrainos tenisininkę, paliekančią teniso kortą.

„Tai buvo labai sunkus mačas, sunkus emociškai. Maniau, kad žiūrovai mane nušvilpė, todėl jaučiausi šiek tiek nustebusi. Bet paskui pajutau sirgalių palaikymą“, – po pergalės korte kalbėjo A. Sabalenka.

Prieš mačą baltarusė sakė suprantanti M. Kostiuk „neapykantą jai“.

Praėjusiais metais per „US Open“ turnyrą K. Kostiuk atsisakė paspausti ranką baltarusei Viktorijai Azarenkai. Ukrainietė neslėpė savo nusivylimo Australijoje, kuomet sausio mėnesį per „Australian Open“ turnyrą Vladimiro Putino šalininkai mojavo Rusijos vėliavomis.

Spaudos konferencijoje po mačo Sabalenka emocingai teigė, jog „niekas nepalaiko karo“.

„Apie karo padėtį pasisakiau daugybę kartų. Niekas šiame pasaulyje, nei Rusijos, nei Baltarusijos sportininkai, nepalaiko karo. Niekas. Kaip mes galime palaikyti karą?

Žinoma, mes nepalaikome karo. Jei galėtume kaip nors paveikti karą, jei galėtume jį sustabdyti, mes tai padarytume. Bet, deja, tai ne mūsų rankose“, – teigė baltarusė.

Tačiau M. Kostiuk kritikavo A. Sabalenką už tai, kad ji taip tiesiogiai ir nepasakė, jog nepritaria karui. Ukrainietė ragino varžovę pasinaudoti savo „didele auditorija“.

„Ji niekada nesako, kad asmeniškai nepritaria šiam karui. Manau, pirmiausia ji turėtų kalbėti už save. Tada kalbėti apie visus kitus sportininkus, nes aš asmeniškai pažįstu tenise, kurie palaiko karą.

Sakyti, kad „niekas“, mano nuomone, yra šiek tiek per stipru, nes manau, kad gali kalbėti tik už save“, – teigė M. Kostiuk.

A. Sabalenka yra viena iš „Roland Garros“ turnyro favoričių ir gali tapti pirmąja pasaulio rakete, jei Iga Swiatek nepateks į turnyro ketvirtfinalį.


Dvikovos apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)