R. Berankis tapo Australijos lietuvių, o ypač šios bendruomenės teniso aistruolių didvyriu, kai praėjusių „Australian Open“ pagrindinių varžybų dviejuose ratuose nugalėjo kroatų kilmės australą Marinko Matosevičių, argentienietį Davidą Nalbandianą, o trečiame nusileido ispanui Davidui Ferrerui.

„Taip kartais nutinka tenise ir mes nejaučiame jokio nepasitenkinimo dėl R. Berankio nesėkmės, kuris per metus tapo Australijos lietuvių bendruomenės kultine asmenybe“, - specialiai DELFI rašė leidinio „Tėviškės Aidai“ sporto skyriaus redaktorius Alexas Čižauskas Tigani. - Mes niekada nepamiršime jo sensacingai puikaus žaidimo 2011 metų turnyre, o šių metų varžybos mums paliks papildomus malonius prisiminimus apie R. Berankį.

R. Berankio aistruolius ypač papiktino mūsiškio varžovo - 23-ejų metų ispano - elgesys 14-ame korte, kur R. Bautista-Aguti nuolat spinduliavo pykčiu ir agresija.

„R. Bautista-Aguti parodė nepagarbą R. Berankiui ir jo fanams - Australijos lietuviams. Pirmame sete ispanas nuolat replikavo susitikimo teisėjui šūksniais: „ar tavo akys mato?“ arba „net nebandyk man nieko sakyti“. R. Bautista-Aguti nuolat spjaudė į R. Berankio gerbėjų pusę - taip demonstruodamas siaubingą ir nepagarbų elgesį tenise“, - dvikovos eigą prisiminė A. Čižauskas Tigani.

Tiesa, Australijos lietuvius kiek nuvylė ir paties R. Berankio motyvacijos stoka. Anot „Tėviškės Aidų“ sporto apžvalgininko, „Ričardas trečiame sete neparodė troškimo ir noro kovoti bei žaidimo „uoslės“, kuo stebino mačo su R. Bautista-Aguti pirmoje partijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją