Prestižines varžybas sėkmingai pradėjo pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP 93). Jis ankstyvą antradienio rytą turėjo bėgti penkių setų maratoną, bet galiausiai pergalingai pasiekė finišo tiesiąją ir 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 įveikė 28-erių metų ispaną Roberto Carballesą Baeną (ATP 75).

31-erių metų lietuvis po trijų setų atsiliko 1:2 ir buvo priremtas prie sienos, tačiau nepasimetė ir užtikrintai laimėjo ketvirtąjį bei išlygino rezultatą, o lemiamame sete taip pat greitai nulaužė varžovų padavimų seriją, užvaldė iniciatyvą (3:1) ir galiausiai triumfavo.

Įtemptas ir permainingas mūšis truko 3 valandas 43 minutes.

Gerokai agresyviau už oponentą žaidęs mūsiškis iš viso surengė 60 rezultatyvių atakų, tačiau ir padarė net 67 neišprovokuotas klaidas. Ispanijos atstovo rodikliai beveik perpus kuklesni – atitinkamai 28 ir 37.

Daug dažniau Ričardas išbėgdavo ir prie tinklo. Pasiteisino 28 iš 37-ių jo tokių išpuolių, kai Roberto realizavo 8 iš 11-os.

Prieš dvejus metus R. Berankis tame pačiame Melburne pranoko R. C. Baeną 6:4, 6:2, 6:2.

Devintą kartą „Australian Open“ dalyvaujantis R. Berankis toliausiai šiame turnyre yra nužygiavęs iki trečiojo rato (2011 ir 2013 metais).

Šiemet tai pakartoti bus be galo sudėtinga, nes jau kitame etape vilniečio laukia akistata su dabartine šeštąja planetos rakete rusu Andrejumi Rubliovu, kuris per mažiau nei pusantros valandos 6:3, 6:2, 6:2 sutriuškino italą Gianlucą Magerį (ATP 65).

Ričardas Australijoje jau užsitikrino mažiausiai 45-is ATP reitingo taškus ir 110 tūkstančių JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)