22-ejų tenisininkas iš Itaijos pusfinalyje 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 eleminavo pirmąją pasaulio raketę ir daugkartinį „Australian Open“ čempioną Novaką Džokovičių, tuo metu D. Medvedevas po įspūdingos penkių setų kovos 5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3 įveikė vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-6).

Beje, tame pusfinalyje D. Medvedevas sugebėjo atsitiesti po dviejų pralaimėtų setų, o finale šį triuką pakartojo J. Sinneris.

Finale 27-erių D. Medvedevas per pirmus du setus demonstravo aukščiausio lygio tenisą ir faktiškai nesuteikė jokių šansų savo varžovui. Trečiame sete tenisininkai rinko taškus savo padavimų metu, bet 10-ame geime J. Sinneris perėmė varžovo padavimą ir iškovojo svarbų tašką laimėdamas setą 6:4.

Istorija pasikartojo ir ketvirtame sete, kai 10-as geimas J. Sinneriui atnešė dar vieną tašką.

Penktame sete pergaės skonį pajutęs J. Sinneris buvo akivaizdžiai pranašesnis už išsekusį ir nusivylusį varžovą. Jis jau šeštame geime laimėjo tašką per D. Medvedevo padavimą ir savo šanso nebepaleido.

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre triumfavęs J. Sinneris ne tik iškovojo „Australian Open“ nugalėtojo taurę, bet ir į savo kraitį įsidėjo 2000 ATP reitingo taškų, o jo banko sąskaitą papildys 2,08 mln. JAV dolerių piniginis prizas.

Beje, J.Sinneris tapo vos antru Italijos tenisininku, iškovojusiu „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Pirmasis tai padarė 1976 m. „Roland Garros“ turnyre triumfavęs Adriano Panatta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją