Šeštadienį finale pajėgiausia planetos žaidėja Serena Williams po 1 valandą ir 51 minutę trukusios dviejų setų kovos 6:3, 7:6 (7:5) įveikę antrąją raketę 27-erių rusę Mariją Šarapovą ir atvirojo Australijos čempionato vienetų varžybas po penkerių metų laimėjo jau šeštą kartą. Anksčiau ji Melburno kortuose triumfavo 2003, 2005, 2007, 2009 ir 2010 metais.

Tai jau devynioliktasis S. Williams laimėtas Didžiojo kirčio serijos turnyras. Ji taip pat 6 kartus triumfavo atvirosiose JAV pirmenybėse, 5 kartus laimėjo Wimbldono turnyrą ir dusyk šventė pergalę "Roland Garros" kortuose Prancūzijoje. Pagal šį rodiklį S. Williams pavijo taip pat 19 šios serijos turnyrų laimėjusią bei trečią vietą absoliučioje įskaitoje užimančią tėvynainę Helen Wills Moody.

Daugiau pergalių Didžiojo kirčio serijos turnyruose iškovojo tik dvi tenisininkės - australė Margaret Court (24 pergalės) ir vokietė Steffi Graf (22 laimėti turnyrai).

Be pagrindinio prizo už šeštadienio pergalę S. Williams atiteko ir 2000 WTA klasifikacijos taškų bei 3,1 mln. Australijos dolerių čekis.

M. Šarapova Melburne triumfavo 2008 metais ir dar dusyk (2007 bei 2012) žaidė finale.

Vyrų dvejetų varžybas pirmą kartą laimėjo italai

Melburne vykstančiame atvirajame Australijos teniso čempionate šeštadienį perrašyti istorijos puslapiai - vyrų dvejetų varžybas pirmą kartą turnyro istorijoje laimėjo italai Simone Bollelis ir Fabio Fogninis.

Šeštadienį finale 29-erių metų S. Bolellis ir 27-erių F. Fogninis per 82 minutes 6:4, 6:4 įveikė prancūzus Pierre'ą-Huguesą Herbertą bei Nicolasą Mahutą.

2013 metais šie Italijos tenisininkai žaidė atvirojo Australijos čempionato pusfinalyje, bet abiem tai buvo pirmasis karjeroje Didžiojo kirčio serijos turnyro finalas. Be pagrindinio prizo S. Bollelis ir F. Fogninis už pergalę gavo 575 tūkstančių Australijos dolerių čekį bei po 2000 WTA dvejetų reitingo taškų.

Jei 32-jų metų N. Mahutui tai buvo antrasis Didžiojo kirčio serijos turnyro finalas (2013 metais jis pralaimėjo lemiamą mačą Prancūzijoje), tai jo jaunajam - vos 23-jų metų - porininkui P-H. Herbertui, kuris debiutavo Australijoje, anksčiau keturis kartus nepavyko įveikti pirmojo dvejetų varžybų rato „Rolland Garros“ kortuose Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)