Pastaraisiais metais šiame turnyre, kuris per vos per keletą metų gavo aukščiausią kategoriją, varžosi apie 200 tenisininkų iš įvairių Europos valstybių. Dauguma jų patenka į savo amžiaus grupių ITF reitingo šimtukus, be to, turnyras sulaukia ir buvusių profesionalų dėmesio, turėjusių aukštas pozicijas Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge.

Praėjusiais metais turnyre dalyvavo buvusi šeštoji pasaulio dvejetų raketė lenkas Mariuszas Fystenbergas, o 35+ amžiaus grupėje triumfavęs italas Luca Serena ir dabar yra savo amžiaus grupės ITF reitingo lyderis.

Kaip ir kasmet, jėgas su užsienio tenisininkais galės išmėginti ir Lietuvos atstovai, ne kartą pradžiuginę puikiais rezultatais. 2018 metų turnyre savo amžiaus grupių čempionais tapo Andrius Morkūnas ir Arvydas Tverijonas (virš 55 m., dvejetai), Eglė Jurkevičienė (virš 45 m.) ir Valdonė Povilionienė (virš 50 m.).

Anot turnyro direktoriaus ir UAB „Teniso pasaulis“ vadovo Ramūno Grušo, šį ITF turnyrą žaidėjai iš Europos vertina dėl sąlygų, kurias čia galima gauti. Anot jo, SEB arenoje yra įsikūręs viešbutis bei restoranas, o didelis aikštelių skaičius leidžia pravesti turnyrą greitai ir sklandžiai nepaisant gausaus dalyvių skaičiaus. Per penkias dienas šiame ITF turnyre būna sužaidžiama netoli 300 mačų.

„Reikšmingą dalį turnyro dalyvių sudaro žmonės, kurie jau anksčiau yra kovoję „Vilnius Cup“ varžybose. Iš užsieniečių atsiliepimų pastebėjome, kad čia atvažiuojama ne tik dėl sporto, bet ir dėl turizmo. Jie atvyksta pamatyti sostinę, pažinti mūsų kultūrą, o tie, kurie čia jau yra buvę, turnyrą vertina kaip progą vėl aplankyti Vilnių, išvysti lietuvišką žiemą“, - pridūrė R. Grušas.

Turnyre vyrai varžysis aštuoniose amžiaus grupėse (virš 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 metų), moterys - penkiose (virš 35, 40, 45, 50, 55). Bus žaidžiamos tiek vienetų, tiek dvejetų varžybos. Turnyras truks penkias dienas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją