Bene didžiausia intriga – ar pavyks kam nors iš teniso matadorų nusmeigti „bulių“ iš Ispanijos Rafaelį Nadalį. Rafa praėjusį sekmadienį tapo čempionu Madride. Šiemet tai buvo jau penktas jo laimėtas turnyras ir trečias triumfas „Masters“ varžybose. Ispanas šį sezoną pateko į visų septynių turnyrų, kuriuose dalyvavo, finalus.

R. Nadalis – šešiskart Romos turnyro nugalėtojas. Tai - šių varžybų rekordas. Pernai finale ispanas nukovė N. Djokovičių. Serbas Italijos sostinėje čempiono taurę į viršų kėlė du kartus. 2011-ais lemiamoje dvikovoje jis palaužė R. Nadalį.

Romoje čempionu nė karto nėra tapęs R. Federeris. Jis dusyk suklupo finale. Šveicarų teniso genijui šie metai kol kas košmariški. Jis šiemet ne tik nelaimėjo nė vieno turnyro, bet ir nė karto nepateko į finalą.

Amžinajame mieste žais ir geriausias Latvijos tenisininkas Ernestas Gulbis. Jis sėkmingai įveikė atrankos barjerus ir grumsis su suomiu Jarkko Nieminenu. Gaila, bet į pagrindines varžybas nepateko Ričardas Berankis.

„Internazionali BNL d'Italia“ prizų fondas – 2,65 milijono eurų. Nugalėtojas gaus 502 tūkst., o finalą pralaimėjusiam žaidėjui atiteks 246 tūkst. eurų. Beje, 1977 metais turnyrą Romoje laimėjo legendinis lietuvių kilmės JAV tenisininkas Vitas Gerulaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)