Trečią vietą Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge užimantis S. Tsitsipas „US Open“ čempionate sulaukė daug dėmesio dėl savo įpročio dvikovos metu apsilankyti tualete. Pirmame rate kovodamas su britu Andy Murray (ATP-112) jis po pralaimėto ketvirto seto leidus teisėjui išėjo į tualetą – ir negrįžo net aštuonias minutes. O sugrįžęs sugebėjo perimti iniciatyvą ir išplėšė sunkią pergalę 2:6, 7:6 (9:7), 3:6, 6:3, 6:3.

Antrame varžybų rate 23-ejų tenisininkas iš aikštės pasišalino po pralaimėto trečiojo seto prieš prancūzą Adrianą Mannarino (ATP-44). Pastarajam teko vienam mankštintis korte repetuojant padavimus, kol jo oponentas grįžo ir buvo sutiktas tribūnų švilpimu. Tačiau pertraukėlė S. Tsitsipui išėjo į naudą – ketvirtąjį setą jis laimėjo „sausai“ ir šventė pergalę rezultatu 6:3, 6:4, 6:7 (4:7), 6:0.

Ir trečiame atvirojo JAV čempionato rate S. Tsitsipas paerzino žiūrovus ir savo varžovą sunkiu metu suteikęs sau progą persigrupuoti tualete, bet trečią kartą panašiu būdu išlipti sausam iš balos jam nepavyko.

Po pralaimėto trečiojo seto graikas 5 minutes praleido tualete, o sugrįžęs ketvirtą setą laimėjo sausai – 6:0 ir išlygino dvikovos rezultatą 2-2. Tačiau C. Alcarazo tai nepalaužė. 55 poziciją ATP reitinge užimantis jaunasis ispanas lemiamą setą laimėjo po pratęsimo 7:6 ir iškovojo istorinę pergalę.

„Nežinau kas čia nutiko. Aš vis dar negaliu patikėti, kad tokioje epinėje dvikovoje nugalėjau Tsitsipą. Tai buvo mano didžiausia svajonė“, – po mačo emocingai kalbėjo pirmą pergalę prieš ATP pirmo penketuko tenisininką pasiekęs 18-metis C. Alcarazas.

Tuo metu S. Tsitsipas pagaliau galėjo kalbėti ne apie savo pasivaikščiojimus į tualetą, o apie varžovą. „Jo padavimo greitis yra tiesiog neįtikėtinas. Man iki šiol neteko sutikti taip galingai smūgiuojančio žaidėjo. Manau, kad Carloso laukia šviesi ateitis, jis turi visas galimybes ne tik dalyvauti, bet ir kautis dėl „Grand Slam“ turnyrų nugalėtojo titulų“, – konstatavo graikas.

C. Alcarazas tapo jauniausiu „US Open“ ketvirtojo rato dalyviu nuo 1989 m., kai tokį pat pasiekimą užfiksavo Pete'as Samprasas ir Michaelas Changas. Beje, su Rafaeliu Nadaliu lyginamas jaunasis ispanas turi puikias galimybes žengti dar toliau, nes ketvirtame rate jo laukia susitikimas su 141 vietą ATP reitinge užimančiu 31 metų vokiečiu Peteriu Gojowczyku.

Į ketvirta ratą pateko ir lietuvio Ričardo Berankio skriaudikas Diegas Schwartzmanas. ATP reitinge 14 vietą užimantis 29-erių žaidėjas iš Argentinos trečiajame rate 6:3. 6:3, 6:3 įveikė slovaką Alexą Molcaną (ATP-138).

Kitame rate jo lauks olandu Botic Van De Zandschulpas. ATP reitinge 117 vietą užimantis 25 metų tenisininkas trečiame rate 3:6, 6:0, 6:2, 6:2 nugalėjo 31-erių argentinietį Facundo Bagnį (ATP-80).

Be didesnių problemų į priekį žygiuoja rusas Daniilas Medvedevas. Antrą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas 6:0, 6:4, 6:4 įveikė ispaną Pablo Andujarą. 2019 m. „US Open“ turnyro finalininkas šiais metais per pirmus tris mačus pralaimėjo tik 22 geimus.

Kitame etape D. Medvedevo laukia akistata su 27 vietą ATP reitinge užimančiu 31 metų britu Danieliu Evansu.

Moterų varžybose suklupo trečioji pasaulio raketė japonė Naomi Osaka. Ją trečiajame etape 5:7, 7:6, 6:4 nugalėjo 18-metė kanadietė Leylah Fernandez (WTA-73).


Pastaruoju metu apie psichologines problemas ir ją kamuojančią depresiją kalbėjusi 23 metų N. Osaka po mačo spaudos konferencijoje užsiminė, kad ketina padaryti pertrauką nuo teniso.

„Jaučiu, kad paskutiniu metu manęs nedžiugina net ir pergalės teniso kortuose. Laiėjusi jaučiu ne džiaugsmą, o savotišką palengvėjimą. O po pralaimėjimų būna labai liūdna. Nemanau, kad tai yra normalu. Tiesą sakant, šiuo metu nesu tikra, ar dar noriu žaisti tenisą. Manau, kad turiu pailsėti ir viską gerai apmąstyti“, – samprotavo „US Open“ varžybų nugalėtojos titulą gynusi N. Osaka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)