10 faktų:

1. R. Nadalis turėjo į ką lygiuotis. Vienas jo dėdė – Miguelis Angelis Nadalis – buvo profesionalus futbolininkas, žaidęs „Barcelona“ klube ir Ispanijos futbolo rinktinėje, kitas – Toni Nadalis – profesionalus tenisininkas. R. Nadalio talentas žibėjo ir futbolo aikštelėje, tačiau 12-os metų, ženkliai suprastėjus rezultatams mokykloje, tėvas liepė jam apsispręsti, kurią vieną sporto šaką pasirinkti. Jis pasirinko tenisą.

2. Gyvenime R. Nadalis yra dešiniarankis, tačiau korte – kairiarankis. Paimti raketę į kairę ranką dėl pranašumo prieš varžovus jam liepė dėdė T. Nadalis, mokęs R. Nadalį ne tik teniso pradžiamokslio, bet treniruojantis teniso žvaigždę ir dabar.

3. Sportininkai savo titulus dažniausiai bučiuoja, bet R.Nadalis – kanda. Iš pradžių tai turėjo simbolizuoti tenisininko alkį laimėti daugiau trofėjų, tačiau galiausiai tapo tenisininko skiriamuoju ženklu.

4. Dažnai geriausiu visų laikų tenisininku vadinamą Rogerį Federerį R. Nadalis nugalėjo jau pirmuoju bandymu. 2004-aisiais, tada dar vos 17 metų amžiaus R. Nadalis (34-oji raketė) įveikė tuo metu geriausią pasaulio tenisininką rezultatu 6:3, 6:3. Per karjerą R. Nadalis ir R. Federeris yra žaidę 30 kartų ir 20 iš jų laimėjo R. Nadalis.

5. Karjeros pradžioje R. Nadalis dažnai sulaukdavo pašaipų... dėl savo aprangos. Šortai žemiau kelių, marškinėliai ne rankovių ir raištis ant galvos – R. Nadalis priminė ne tenisininką, nes apranga šioje sporto šakoje turi daugybę nerašytų taisyklių, bet piratą. Tačiau niekas iš karingai atrodančio ispano nebesijuokė, kai šis ėmė šluoti titulus vieną po kito. R. Nadalio šortai sutrumpėjo 2009-aisiais, kai rengtis įprasčiau jį įtikino „Nike“.

6. R. Nadaliui priklauso daugybė rekordų. Jis yra vienintelis tenisininkas, laimėjęs bent vieną „Didžiojo kirčio“ turnyrą 9 metus iš eilės. Jis taip pat vienintelis, laimėjęs bet kurį „Didžiojo kirčio“ turnyrą 8 kartus („French Open“). R.Nadaliui dar priklauso „Masters“ titulų rekordas – 24, ATP 500 – 14 ir ilgiausia ant grunto iš eilės laimėtų mačų serija – 81.

7. Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad po Pete'o Sampraso ir Andre Agassio smūgių teniso kamuoliukas sukosi 1800 ir 1900 kartų per minutę greičiu. R. Federerio šis rodiklis – 2700. Tačiau po vieno R. Nadalio smūgio kamuoliukas sukosi net 4900 kartų per minutę greičiu! Ispano vidurkis – 3200.

8. R. Nadalio vardu yra pavadintas asteroidas – „128036 Rafaelnadal“. 2003-iaisiais Asteroidų žiede jį rado ir teniso žvaigždės vardu pavadino Maljorkos observatorija.

9. R. Nadaliui priklauso 10 proc. gimtojo „RCD Mallorca“ futbolo klubo akcijų. Akcininku jis tapo 2010-aisiais, taip siekdamas padėti klubui išsikapstyti iš skolų duobės. Atsidėkomas „RCD Mallorca“ klubas pasiūlė R.Nadaliui viceprezidento postą, tačiau tenisininkas jo atsisakė.

10. Tenisininko širdies draugė – draudimo bendrovės Maljorkoje darbuotoja Maria Francisca Perello. Pora susitikinėja nuo 2005-ųjų, tačiau, skirtingai nei kitos sporto žvaigždės, vengia viešumos.
Maria Francisca Perello ir Rafaelis Nadalis

Beje, R. Nadalis yra ir labai prietaringas: jis prieš kiekvieną mačą į korto vidurį išeina paskutinis ir priverčia varžovą bei teisėją bent pusę minutės jo palaukti. Be to, prie savo suoliuko jis ant žemės visada pasistato gėrimo buteliukus ir neleidžia niekam jų liesti. Na, ir žinoma, kaip ir daugelis žaidėjų, jis turi savotiškų įpročių prieš kiekvieną savo padavimą.

Beje, R. Nadalis filmuojasi ne tik reklamose. Jis talkino Kolumbijos dainininkei Shakirai jos dainos „Gypsy“ vaizdo klipe, kuriame jie flirtavo ir karštai bučiavosi.