Jie abu Lietuvoje ruošiasi artėjančiam prestižiniam Vimbldono turnyrui, R. Berankiui tai bus jau 11-as turnyras Londone, Edui – antrasis, kuriame 17-metis gins nugalėtojo titulą dvejetų turnyre.

17-mečio sąskaitoje – ne tik pergalė praėjusiame Vimbldono turnyre, E. Butvilas pirmą birželio sekmadienį pradžiugino antruoju laimėtu Didžiojo kirčio jaunių dvejetų turnyru.

Lietuvis kartu su kroatu Mili Poljičaku „Roland Garros“ finale 6-4, 6-0 nugalėjo Gonzalo Bueno ir Ignacio Buse iš Peru.

11-ą vietą pasaulio jaunių reitinge (ITF-11) užimantis lietuvis dalyvavo ir Prancūzijos atvirojo jaunių teniso čempionato vienetų varžybose, bet aštuntfinalyje 6-7 (6-8), 6-3, 4-6 nusileido šveicarui Dylanui Dietrichui.

„Jausmas toks pat, kaip ir pirmą kartą laimėjus „Didžiojo kirčio“ turnyrą. Tokios pergalės suteikia didelę motyvaciją ir norą toliau tobulėti“, – teigė Edas Butvilas.

– Kuris trofėjus saldesnis ir sunkiau iškovotas?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas šalies teniso talentas.

– Abu buvo sunku laimėti ir abu brangūs, nors pergalę Vimbldone vertinu šiek tiek labiau, nes Vimbldonas yra mano mėgstamiausias turnyras, be to, nesitikėjau jo laimėti.

– Tad tikslas – apginti titulą Londone?

– Taip, taip pat noriu laimėti ir jaunių vienetų turnyre.

– Ar pats prieš kelerius metus galėjote patikėti, jog tapsite dviejų „Grand Slam“ turnyrų laimėtoju?

– Tikrai prieš kokius dvejus metus to nesitikėjau, tuo metu žaidžiau žemiausiuose turnyruose. Tačiau tikėjau savimi, žingsnis po žingsnio tobulėjau.

– R. Berankis teigia, jog jaunių ir vyrų tenisas yra skirtingi pasauliai, kada jūs planuojate pereiti į vyrų tenisą, kokie jūsų planai šioje vietoje?

– Jau šiais metais pradėjau žaisti vyrų turnyruose, tą planuoju daryti ir po Vimbldono bei Europos čempionato. Po „US Open“ jau varžysiuosi tik suaugusiųjų turnyruose.

– Vimbldone laukia žolės danga, koks jūsų santykis su ja?

– Po praėjusių metų patirtis žaidžiant ant žolės labai gera, man patinka ant jos žaisti. Matysime, kaip seksis šiemet ant jos kovoti.

– Pernai Vimbldone laimėjote su ispanu, šiemet Paryžiuje – su kroatu. Ar galite papasakoti apie porininko paieškas dvejetų turnyruose?

– Su kroatu esame puikūs draugai, gerai sutariame. Australijoje pabandėme sužaisti du turnyrus, vieną laimėjome, „Australian Open“ patekome į ketvirtfinalį.

Nusprendėme toliau žaisti poroje, tad Vimbldone pergalių sieksime kartu.

– Titulus iškovojate dvejetų turnyruose, ar galima sakyti, kad tai jūsų pagrindinė disciplina?

– Nuo mažens man geriau sekasi dvejetų turnyruose, bet dabar daugiau dėmesio kreipiu į vienetų turnyrus ir planuose – būtent vienetų turnyrai.

– Kaip pats galėtumėte apibūdinti savo sportinę formą?

– Tik prieš kelias dienas pradėjau treniruotis ant žolės dangos. Kol kas viskas gerai, yra laiko dar pasiruošti kovoms ant žolės, bus įdomu.

– Ar dar matote daug detalių, kurias stipriai norėtumėte patobulinti žengiant į vyrų tenisą?

– Tikrai taip, norisi tobulėti psichologiškai, fiziškai, kai kur – taktiškai. Dar tikrai yra kur tobulėti.

– Yra Vimbldono, yra jau ir „Roland Garros“ trofėjus, trūksta dar „US Open“ titulo?

– Taip, keliausiu į JAV ir bandysiu laimėti ir šį turnyrą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)