Dukart Vimbldono čempionas, 31-erių A. Murray teigė galbūt baigsiantis karjerą, jei vėl medikai siūlytų atlikti dar vieną klubo operaciją.

„Asmeniškai manau, kad jis gali grįžti“, – teigė Bryanas, kuris reguliariai bendrauja su A. Murray. „Tenise tiek daug traumų ir ašarų, bet tam jis galėtų ryžtis“, – amerikietį cituoja BBC.

Tuo metu tenisininko mama Judy teigia, kad sūnus vis dar svarsto galimybę tęsti profesionalo karjerą, tačiau du mažamečiai vaikai gali tapti lemiamu faktoriumi prieš priimant svarbų sprendimą.

„Jis turi mėgautis gyvenimu, tačiau jūs, matyt, suprantate, kad Andy viduje dar nėra pasiruošęs dėti taško“, – kalbėjo A. Murray motina Judy.

23-is „Grand Slam“ titulus dvejetų varžybose iškovojęs B. Bryanas pats prieš kiek daugiau nei penkis mėnesius gulėsi ant operacinio stalo, o po sėkmingos reabilitacijos trečiadienį 40-metis tenisininkas žaidė su savo broliu Mike'u.

Tenisininkas teigia, kad dabar nejaučia jokio skausmo, bet pripažįsta, kad varžantis vienetuose žaidimas „yra daug intensyvesnis“ nei dvejetuose.

A. Murray po pralaimėjimo ispanui Robertui Bautista Agutui pirmame „Australian Open“ rate jau grįžo namo ir teigė, kad „galbūt“ kitą savaitę priims sprendimą.

„Manau, kad jis ryšis dar vienai operacijai. Šiuo metu Andy mane atidžiai stebi, klausinėja manęs kaip jaučiuosi po varžybų, po treniruočių, ar yra koks skausmas.

Jis tiesiog bando įvertinti, kiek laiko užtruktų jo reabilitacija, jei jis vėl gultųsi ant operacinio stalo“, – kalbėjo B. Bryanas, kuriam klubas buvo operuotas praėjusių metų rugpjūčio pradžioje.

Tiesa, nepaisant pozityvių amerikiečio raginimų, jis pripažįsta, kad Andy situacija yra visiškai kitokia.

„Treniruotėse viskas klostosi pagal planą. Galbūt mano sportinė forma nėra 100 proc. ideali, nes nuo operacijos prabėgo tik 5 mėnesiai. Gydytojas teigia, kad dar po poros ar trijų mėnesių jausiuosi idealiai.

Negaliu suteikti garantijos, tačiau aš manau, kad tai galbūt yra jo paskutinė galimybė. Tiesa, faktas, kad žaidžiant vienetuose fizinis krūvis yra monstriškas“, – kalbėjo B. Bryanas.

Jis rekomenduoja JAV žinomą specialistą, chirurgą Edwiną Su, dirbantį Niujorke ir sėkmingai operavusį ne vieną žinomą JAV atletą.

B. Bryanas teigė, kad A. Murray jau konsultavosi su šiuo gydytoju.

„Jis į sportą padėjo sugrįžti ne vienam atletui – beisbolininkams, NBA krepšininkams bei ledo ritulininkams, o jam buvau pirmas tenisininkas, gulęs ant operacinio stalo“, – kalbėjo B. Bryanas.

Krito pirmoje kovoje

A. Murray kovas Australijoje baigė jau pagrindinio „Australian Open“ turnyro pirmame rate, po įspūdingos keturių valandų kovos buvusi pirmoji planetos reketė buvo priversta nusileisti prieš 24-ąją planetos raketę Roberto Bautistą-Aqutą 4-6, 4-6, 7-6(7-5), 7-6 (7-4), 2-6.

Dar prieš „Didžiojo kirčio“ turnyrą A. Murray spaudos konferencijoje su ašaromis akyse pranešė, kad jau netrukus gali būti priverstas baigti savo karjerą. 31-erių sulaukęs tenisininkas nesugeba atsikratyti traumų pasekmių.

Praėjusių metų sausį jam atlikta klubo operacija, tačiau jo jos A. Murray vis vien kamuoja skausmai. Vasarą į kortus grįžęs tenisininkas iki šiol sužaidė tik 14 mačų. Jis praleido 2018 metų sezono pabaigą ir dirbo su žinomu reabilitacijos ekspertu, tačiau tai nesuteikė laukiamo efekto.

A. Murray taip pat sakė, kad jam gali tekti ant operacinio stalo gultis dar kartą. Bet tik tam, kad ateityje galėtų jaustis geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją