36-erių metų Serbijos teniso žvaigždė Turine vykstančiame „Nitto ATP Finals“ turnyro pusfinalyje 6:3, 6:2 sutriuškino ispaną Carlosą Alcarazą (ATP-2) ir žengė į finalą.

Prieš net 16 metų jaunesnį varžovą dominavęs Džokeris korte užtruko 1 valandą 30 minučių.

Sekmadienį 19 valandą numatytame finale N. Džokovičiaus, kuris vaikosi rekordinio septintojo „Nitto ATP Finals“ trofėjaus, laukia kitas jaunosios kartos atstovas 22-ejų metų Jannikas Sinneris (ATP-4).

Tiesa, pastarasis Turine Novaką jau sykį nugalėjo – grupių varžybų etape 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

„Jis žaidžia fantatsišką tenisą, ko gero, geriausią savo gyvenime ir tokioje scenoje – prieš pasaulio TOP-10 žaidėjus.

Mes susitikome grupėje, pralaimėjau 6:7 trečiame sete. Atmosfera buvo neįtikėtina, iš tikrųjų įelektrinta. Nesitikiu nieko kito ir finale. Galbūt garso bus net daugiau nei per pirmąjį mačą.

Tai – finalas. Buvau tokioje situacijoje ne vieną kartą. Esu tikrai patenkintas tuo, kaip jaučiuosi ir žaidžiu, todėl viliuosi, kad galėsiu pademonstruoti savo A lygio tenisą ir sekmadienį“, – kalbėjo Nole.

Audringai savų tribūnų palaikomas J. Sinneris pusfinalyje per beveik pustrečios valandos 6:3, 6:7 (4:7), 6:1 įveikė rusą Daniilą Medvedevą (ATP-5).

Jei J. Sinneris laimėtų ir finalinę dvikovą, jam atitektų rekordinis prizas – daugiau nei 4,8 mln. JAV dolerių. Tokios sumos iki šiol vieno turnyro metu nėra laimėjęs joks tenisininkas.

Bendras „Nitto ATP Finals“ prizų fondas šiemet rekordinis – net 15 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją